PODNELI smo Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer on nije u skladu sa našim Ustavom koji ne poznaje kategoriju roda. Takođe, ovaj zakon unosi pravnu nesigurnost, jer suspenduje primenu nekoliko hiljada propisa u kojima se koriste izrazi koji sada nisu upodobljeni sa članovima zakona kojima se propisuje obavezna upotreba rodno senzitivnog jezika.

Cole5

03.06.2021. 09:44

Перфидни покушај наводних бораца родне равноправности да нам у језик уведи Хрватске изразе. Упоредите нове изразе који нам се намећу под плаштом родне равноправности са истим изразима у новохрватском језику па ће те свратити подмукли план да се Српски језик затре. Јер ће неко ко је ово осмислио за 100 година да каже не постоји Српски језик то је само источна варијанта хрватског језика. То што се поједине именице мушког рода могу мењати по женској деклинацију и обрнуто је само богаство нашег језика. Зато сам да се ако Уставни суд не обори овај закон грађани о истом изјасне на референдуму и неће 250 људи одлучивати који језиком говоримо и наметати нам неки сензитивни. То је давно почело кад је ДОС дошао на власт па је тада уведена реч народна "посланица" уместо израза посланик. Тад је све почело.

Srdjan

03.06.2021. 14:40

Nadam se da će se po usvajanju ovog zakona očevi i majke izjednačiti kao roditelji, odnosno po razvodu da će nadležne institucije isto meriti i očeve i majke, a ne odmah podrazumevati da je majka bolji roditelj i njima odmah davati puno starateljstvo kao što je do sada bio slučaj.