KAKO DA SE REŠITE MUČNINA TOKOM VOŽNJE: Ovi prirodni načini su najbolji

Novosti Onlajn

06. 08. 2023. u 17:12

MENTOL bombone, sok ili čaj od đumbira, kiselo voće, ali i mesto na kom se vozite mogu vam pomoći da prebrodite tegobe tokom puta.

КАКО ДА СЕ РЕШИТЕ МУЧНИНА ТОКОМ ВОЖЊЕ: Ови природни начини су најбољи

Foto Shutterstock

Mnogi od nas ne podnose putovanja baš najbolje, bilo koje prevozno sredstvo da odaberemo. Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema sa kojima se susrećemo kada krenemo na put. Ako planirate put, zapamtite neki od ovih prirodnih trikova koji vam mogu pomoći da ga lakše podnesete.

Pre polaska

Pre polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete. Ukoliko putujete avionom, birajte pri kupovini karata, ako je moguće, sedišta u sredini aviona, a ukoliko je u pitanju brod, trebaju vam kabine koje su smeštene duboko i u sredini broda. Izbegavajte jake parfeme i obezbedite izvor svežeg vazduha.

Đumbir

Ako osetite da vam je muka i da vam se vrti, probajte da olakšate sebi sa đumbirom. Popijte dve kapsule đumbira sa vodom jer ova biljka upija kiseline u stomaku i sprečava osećaj mučnine. Pomoći će vam i ukoliko uzimate sok od đumbira ili čaj.

Maslinke i limun

Maslinke i limun mogu biti od pomoći. Pojedite nekoliko maslinki pred putovanje. One sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje pljuvačke. Ako maslinke ne pomažu, uzmite limun. Narežite ga na kriške i stavite ih u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i sisajte kriške limuna da biste ublažili simptome mučnine. Uz to, može vam pomoći i grickanje suvih krekera.

Moć nane

Tokom putovanja protiv mučnine mogu da vam pomognu i bombone od mentola.

Pravo vreme

Izaberite pravo vreme za putovanje. Noću je najpogodnije, a ako već morate putovati danju, sedite na prednje sedište i fokusirajte pogled ispred sebe. Trudite se da budete mirni. Nekim ljudima je bolje kada voze nego da sede kao suvozači.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!