NE PREPOZNAJU SIMPTOME: Evo kako da ustanovite siptome raka prostate

V. N.

11. 12. 2021. u 08:12

NOVO istraživanje pokazalo je da većina muškaraca nije upoznata sa simptomima raka prostate. Istraživanje je sprovela kompanija YouGov, koja je anketirala 1.456 muškaraca.

НЕ ПРЕПОЗНАЈУ СИМПТОМЕ: Ево како да установите сиптоме рака простате

Foto Shutterstock

Čak 68 odsto njih nije znalo da prepozna bilo kakve simptome raka prostate, kao što su učestala potreba za mokrenjem, naročito noću, poteškoće prilikom mokrenja, slab protok mokraće, osećaj da se bešika nije u potpunosti ispraznila i krv u urinu.

Ukoliko je rak uznapredovao, drugi simptomi mogu biti: bol u testisima, kostima i leđima, gubitak apetita i gubitak  težine. Anketa je pokazala da samo jedan od osam muškaraca (13 odsto) zna da prepozna najčešći simptom, a to je učestala potreba za mokrenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!