KRAJ PANDEMIJE DO 4. JANUARA? Nijedan novi lek ne može da se smatra zamenom za vakcinu

V. N.

15. 11. 2021. u 14:20

ČLAN odbora direktora "Fajzera" doktor Skot Gotlib izjavio je da bi pandemija virusa korona u Americi mogla da bude gotova do 4. januara, kada na snagu stupa mera američke vlade da svi na radnim mestima moraju da budu vakcinisani, u svakoj kompaniji gde je najmanje 100 zaposlenih.

КРАЈ ПАНДЕМИЈЕ ДО 4. ЈАНУАРА? Ниједан нови лек не може да се сматра заменом за вакцину

Foto Shutterstock

To praktično znači da oko 84 miliona radnika do tada mora da primi drugu dozu vakcine "fajzer" ili "moderna", odnosno jednu dozu "džonson i džonson" vakcine ili će morati redovno da se testira na kovid.

Svi nevakcinisani radnici od početka decembra moraće da imaju maske u zatvorenim prostorima. Doktor Gotlib je objasnio da nijedan novi lek ne može smatrati zamenom za vakcinu i kaže da su vakcine potrebne za prekid pandemije čak i uz efikasne pilule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)