REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Flavonoidi donose manji rizik od moždanog udara
U ČASOPISU Nutrition objavljeno je istraživanje koje je pokazalo da su osobe čija ishrana obiluje flavonoidima imale za 31 odsto manji rizik od moždanog udara. Inače, za flavonoide se neretko koristi i naziv vitamin P.
Ovo ime skovano je tridesetih godina prošlog veka kako bi se opisao skup jedinjenja koji daju pigment biljkama i za koje se verovale da imaju važna zdravstvena svojstva. Skoro vek kasnije, ova jedinjenja su poznata kao flavonoidi.
Oni su direktno povezani sa poboljšanom cirkulacijom, nižim krvnim pritiskom i smanjenim nivoima holesterola. Danas je poznato između 4.000 i 6.000 različitih vrsta i znamo da su odgovorni za mnoge ukuse i mirise voća i povrća, kao i da ih štite od mnogih bakterija.
Preporučujemo
DORUČKUJTE OBILNO, RUČAK I VEČERU PREPOLOVITE: Jesen kao vesnik viška kilograma
08. 11. 2021. u 13:13
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)