PRVI ANTIVIRUSNI LEK ZA SARS KOV2: Za pedeset odsto manja verovatnoća za hospitalizaciju

V. N.

12. 10. 2021. u 15:00

NEMAČKA farmaceutska kuća "Merk" saopštila je da je njen oralni lek protiv kovida - "molnupiravir", za 50 odsto smanjio verovatnoću za hospitalizaciju ili smrt kod pacijenata koji su u povećanom riziku od težeg obolevanja, pokazala su preliminarna klinička istraživanja.

ПРВИ АНТИВИРУСНИ  ЛЕК ЗА САРС КОВ2: За педесет одсто мања вероватноћа за хоспитализацију

Foto: Depositphotos

"Merk" i partnerska firma "Ridžbek bajoterapjutiks" planiraju da traže u SAD odobrenje za hitnu upotrebu, a poslaće aplikacije i zdravstvenim regulatornim telima širom sveta. Zbog pozitivnih rezultata, faza tri kliničkog testa je zaustavljena na preporuku nezavisnog nadzornog tela.

Ovo će da promeni priču o tome kako se boriti protiv kovida, rekao je Robert Dejvis, izvršni direktor kompanije "Merk" za Rojters. Ukoliko dobije dozvolu, "molnupiravir" napravljen da prepozna greške u genetskom godu virusa, postaće prvi antivirusni lek za kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja