NEPREDVIDIVO STANJE HIPERTENZIJE: Doktor Siniša Pavlović o komplikacijama povišenog krvnog pritiska uprkos terapiji

V. N.

22. 08. 2021. u 14:00

HIPERTENZIJA kao hronično oboljenje može često da bude nepredvidiva i da stanje ove bolesti u nekim momentima varira. Tako, i uprkos korišćenju terapije i držanju pod kontrolom krvni pritisak može da bude povišen. Doktor Siniša Pavlović otkriva šta je uzrok takvog stanja.

НЕПРЕДВИДИВО СТАЊЕ ХИПЕРТЕНЗИЈЕ: Доктор Синиша Павловић о компликацијама повишеног крвног притиска  упркос терапији

FOTO: Arhiva novosti

-  Ukoliko imate povišeni pritisak i zbog njega uzimate terapiju, i pritom je dijastolni (donji) pritisak preko 100 mmXg, teško je ustanoviti šta je uzrok. Takva promena nivoa pritiska se javlja u velikom broju stanja i mogućih uzroka koji anj mogu kretati od psihološko-somatskih fenoma, preko gojaznosti, poremećaja funkcije žlezda sa unutrašnjim lučenjem, poremećaja balansa tečnosti u organizmu, funkcije bubrega, trudnoće i mnogih drugih, rekao je doktor, kardiolog Siniša Pavlović.

On je dodao da je važno da se zbog takvog slučaja morate javiti svom lekaru i da taj podatak ne treba nikako zanemariti. Kratkoročno, to vas ne ugrožava, a dugoročno može da postane veliki problem. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba