Zločinci na platnom spisku NATO

Miodrag Mija Ilić

27. 01. 2020. u 19:53

Злочинци на платном списку НАТО

Hašim Tači, Adem Čeku, Majkl Džekson, Vesli Klark i Bernar Kušner Foto dokumentacija "Novosti"

Iz svedočenja pripadnika kanadskih trupa u Hrvatskoj saznali smo da su u prvim borbenim redovima hrvatske vojske bili nemački plaćenici koji su učestvovali u masakrima u Krajini

U KUĆI na obali jezera, za stolom za obedovanje uz kafu nastavljamo razgovor sa Mišelom Čosudovskim, najglasnijim kritičarem ekspanzije krupnog kapitala.

"Nije li to erozija morala u najvišem stepenu?", zapitao sam poprilično naivno, na šta mi je profesor Čosudovski odgovorio da biznis, ekspanzija kapitala, egoizam, i moral u klasičnom teoretskom smislu, ne idu zajedno.

"Na početku smo nove ere u kojoj će nastati enormna koncentracija bogatstva. Da li možete da zamislite da vrednost imovine dve stotine najbogatijih pojedinaca, prema časopisu 'Forbs', premaša bruto nacionalni prihod 56 procenata svetske populacije, odnosno tri milijarde ljudi... Moral treba posmatrati kroz prizmu konkretnih činjenica nekog sistema. Mi, ovde, u Kanadi, u najbogatijem delu sveta, zatvaramo jednu bolnicu za drugom, iako su odlično opremljene, iako su potrebne građanima. A zašto? Zato što je ministar zdravlja rekao da nema para! A zašto nema para? Zato što su kreditori u Volstritu nezadovoljni rentabilitetom.

"NARAVNO, ima para za članstvo u NATO-u! To je nedostatak morala, dvoličnost. Političari više ne predstavljaju narod, demokratija nestaje, postepeno postajemo totalitarna država, pod nadzorom NATO-a, koji sarađuje sa Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i vladama... Razlog moje solidarnosti s vašom zemljom jeste to što sam shvatio da je i krajnji cilj bombardovanja Srbije uništenje onoga što je stvoreno i što je postojao otpor prema nakaznoj globalizaciji... Moral?... U pozadini je frustracija zbog nesposobnosti njihovih vlada da ponude bolja politička i socijalna rešenja nagomilanih problema."

"Amerika očigledno nastoji da upravlja svetom, da li u tom kontekstu treba razumeti uspostavljanje njenog protektorata na Kosovu?", glasilo je moje sledeće pitanje.

"Kfor, koji ima mandat NATO snaga i Ujedinjenih nacija, krši nekoliko rezolucija Saveta bezbednosti. Naravno da je okupacija Kosova i stvaranje nekakvog kvazidržavnog provizorijuma očigledno negiranje jugoslovenskog suvereniteta. Balkan je, međutim, samo jedan korak u širem procesu, koji uključuje kontrolu nad Centralnom Azijom i regionom oko Kaspijskog mora. Kontrolu ogromnih rezervi nafte i gasa. Isto tako, znamo da je i tlo Kosova veoma bogato rezervama rude. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to što su SAD stvorile mafijašku zajednicu. Samozvani premijer Kosova je ovejani mafijaš, povezan s najvećim kriminalcima Zapadne Evrope."

GOSPODIN Čosudovski je ustao i doneo iz druge sobe fotografiju. A na toj fotografiji - petorka zloglasnih uzurpatora Kosova, isprepletanih ruku i sa pobedničkim (savezničkim) osmesima, koja je obišla svet: Hašim Tači, Adem Čeku, Majkl Džekson, Vesli Klark i Bernar Kušner.

"Kakvo društvo ratnih zločinaca i onih koji podržavaju zločine!", izgovorio je gospodin Čosudovski sa uzdahom. - "Hašim Tači! Svi znamo ko je taj čovek - samozvani premijer nasilno stvorene države, vođa OVK, tesno povezan sa kriminalcima i trgovinom narkoticima uz pomoć albanske mafije. Tu je i drugi, Albanac - Adem Čeku, komandant ,Snaga bezbednosti, koje su deo OVK, i koje dobijaju američku vojnu pomoć; iz dokumenata Suda za ratne zločine u Hagu vidimo da je on bio umešan u dva masakra: jedan se dogodio u Medačkom džepu 1993. godine, a drugi u Krajini kad je zajedno s američkim vojnim osobljem planirao progon srpskog stanovništva".

U SREDINI slike je Majkl Džekson, donedavno komandant Kfora. Izvršio je zadatak i ide dalje. Serijski ratni zločinac. On je 1972, kao zamenik komandanta, učestvovao u masakru "Krvava nedelja" u Deriju, u Irskoj, kad su britanski vojnici otvorili vatru na civile, katolike, koji su mirno demonstrirali. Njegovo ime je stiglo do britanskih sudova, ali Toni Bler je izjavio da niko neće odgovarati za zločin u Deriju.

Uostalom, i Bler je zločinac. Ono što Džeksona posebno optužuje jeste to što je 1995. godine, dok je bio u IFOR- u, u Bosni, bio zadužen za proterivanje Srba iz Krajine, u saradnji sa hrvatskim oružanim snagama. Naravno, poznajemo dobro i ovog čoveka pored njega. To je Vesli Klark, zapovednik NATO tokom agresije na Srbiju, koji snosi krivicu i za operaciju u Sjedinjenim Državama, u Vakou, pre nekoliko godina. Reč je o napadu, koji je zvanično izvršio Ef-Bi-Aj na sedište jedne verske sekte.

UBIJENE su 82 osobe - muškarci, žene, deca. Zapalili su i njihovu zgradu. Iza tog teškog zločina stoji Vesli Klark, tada komandant baze u Forthudu, u Teksasu. Celokupno naoružanje i vojno osoblje, koje je upotrebilo ta sredstva, bili su u njegovoj nadležnosti... Najzad, među ovim ljudima je i Bernar Kušner, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1999. godine, koji je sada na čelu Unmika. Zloglasna grupa zločinaca i saučesnika u zločinima, na platnom spisku NATO-a...

"Da li je mogućno da niko neće odgovarati za tolike zločine, razaranja, ubistva? Ko treba da nadoknadi ratnu štetu, da li će se Bil Klinton ikada suočiti sa pravdom?"

"OVDE, u Kanadi, Univerzitet Jork pokrenuo je sudski postupak. Postoje i optužnice u Americim recimo ona koju je podigao Remzi Klark, tražeći istragu. Mislim da moramo da se borimo za istinu. Zato su ovakve fotografije važne, jer dokazuju da nije zločinačka samo OVK, već da je čitav taj aparat zločinački.

Iza Hašima Tačija stoji Madlen Olbrajt! Kako je mogućno da državni sekretar SAD protežira nekog ko je povezan sa organizovanim kriminalom?.. U Kanadi je osnovan pokret koji zahteva da se naša zemlja povuče iz NATO-a. Javnost je polako počela da shvata da smo bombardovani lažima.

Postoje belodano da je Sud u Hagu izmišljao ratne zločine tamo gde ih nije bilo, a tamo gde su ratni zločini počinjeni zamagljeno je i ti dokumenti su sklonjeni, o njima se ne raspravlja!

UDRUŽENjE profesionalnih vojnika u rezervi, u Aleksandriji (Virdžinija), poslalo je u Hrvatsku izvestan broj plaćenika - viših oficira, koji su bili mozak zločinačke operacije ,Oluja,. Iz svedočenja pripadnika kanadskih trupa u Hrvatskoj saznali smo da su u prvim borbenim redovima hrvatske vojske bili nemački plaćenici koji su učestvovali u masakrima u Krajini..."

Na rastanku, dok smo stajali pored automobila, pošteni i hrabri Mišel Čosudovski izrekao je nešto što zvuči kao poruka Srbima:

"Vaš narod se borio u nekoliko ratova za slobodu, borio se protiv nacizma u Drugom svetskom ratu, i na njemu je da samostalno odluči u kakvom društvu želi da sarađuje. Posle bombardovanja koje je pretrpeo od evropskih zemalja i Amerike možda neće želeti da se priključi bilo kome. Mislim da međunarodna zajednica mora da poštuje suverenitet naroda i pravo da sam odlučuje o svojoj sudbini."


OD TERORISTE DO PARTNERA

GOVOREĆI o fotografiji koju objavljujemo u ovom nastavku feljtona, Čosudovski je rekao: "Na ovoj slici nedostaje još jedan - Vilijam Voker. Posle skandala 'Irangejt', kada je usmeravao pomoć kontrašima, tobože borcima za slobodu, a u stvari liferantima narkotika, prebačen je na Kosovo sa zadatkom da se poveže sa OVK, da im obezbedi pomoć i da konstruiše opravdanje za bombardovanje Jugoslavije. Vilijam Voker je bio američki ambasador u El Salvadoru, gde je bio zadužen za formiranje odreda smrti, o čemu postoje dokumenta čak i u arhivi američkog Senata. Republikanska stranka je podnela izveštaj pod naslovom ,Od terorista do partnera, u kome se govori o OVK kao kriminalnoj organizaciji..."


SUTRA: Pjer-Mari Goloa vernost starog prijatelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije