ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Crna Gora ima najgori rezultat od svih zemalja koje žele da budu deo Evropske unije

V. K.

18. 05. 2021. u 12:14

PREDSEDNIK Vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da Crna Gora ima najgori rezultat od svih zemalja koje žele da budu deo Evropske unije.

ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Црна Гора има најгори резултат од свих земаља које желе да буду део Европске уније

Foto Skupština CG

- Zamislite državu u kojoj devet godina pregovarate da biste pristupili EU i EU vam dođe kao magla da bi sakrili sve ono što ste radili u drugim oblastima i najveći vrhunac je otvaranje svih poglavlja i zatvaranje tri poglavlja. To je najgori rezultat pristupanja bilo koje države koja želi da bude EU! Problem je u poglavljima 23 i 24, a prihvatanjem nove metodoglogije ne možete da uradite ništa ako ne zadovoljite 83 merila za ova poglavlja - kaza je Krivokapić na  panelu "Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija", na državnom Uiverzitetu.


Krivokapić je govorio i o funkcionerima bivše vlasti koji su dobili stanove od države.
Govoreći o 15 godina nezavisnosti Crne Gore, premijer je rekao da je za deceniju i po- Crna Gora egal privatnosti.

- Stvorena je privatna država podređena pojedinačnim interesima partijskim članovima, rođačko - kumovskim relacijama, i sve je pravljeno u dilu jedne mreže koja i dan danas funkcioniše. Ako je stanje takvo, o kojem patriotizmu treba pričati - prvo o patririzmnu u odgovornosti. Drugo da to što radite radite na najbolji način, jer je to stvaranje ambijenta blagostanja. Ako se ne budem tako odnosili, onda taj pripejpd patriotizam koji je u Crnoj Gori toliko izdašan bi nas odveo u sukobe koji su evidenti. Sukobi su naša namera da se napravi opstrukcija vladi koja želi da napravi drugačiji put od onoga koji je do sad bio - rekao je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna