VESNA BRATIĆ NA SKUPU "SVETI VASILIJE OSTROŠKI": "Litijski pokret je demonstrirao snagu koja nikad nije viđena na ovim prostorima"

V.K.

09. 05. 2021. u 16:15

LITIJSKI pokret je demonstrirao snagu koja nikad nije viđena na ovim prostorima, poručila je ministarka prosvete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić na skupu “Sveti Vasilije Ostroški – 350 godina od prestavljenja“ koji je održan u manastiru Ostrog u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije budimljansko-nikšićke i Eparhije zahumsko-hercegovački.

ВЕСНА БРАТИЋ НА СКУПУ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ: Литијски покрет је демонстрирао снагу која никад није виђена на овим просторима

FOTO: Privatna arhiva

- U iščekivanju smo velikog praznika, a ljudi su zaboravili kako je sve Božja volja. Za to je najbolji dokaz bila prethodna godina kad se naša zemlja duhovno preporodila. U jednom trenutku sam ovu zemlju nazvala pustom jer je to tako delovalo, ali je pokazala da je iako je ranjena, opljačkana i ponižavana nije duhovno pusta. Ovo je potvrdilo živi duh hrišćanstva - kazala je ministarka dodajući da episkopu Atanasiju, mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju dugujemo obnavljanje ljubavi, vere i zajednitva.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović prisustvo ministarke Bratić ovom skupu nazvao je jednim od čuda Svetog Vasilija.

- Navikli smo da sa profesorom Bogoljubom Šijakovićem da u ilegali delujemo decenijama, pa ne umemo da se ponašamo u prisustvu ministra iz Vlade Crne Gore - naveo je Perović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)