ŠOVINISTIČKI ANTISRSPSKI TEKST VELJOVIĆA: Milov bivši "prvi policajac" u autorskom tekstu širi govor mržnje

V. K.

09. 05. 2021. u 16:10

"NOVA klerikalna, anticrnogorska i antigrađanska vlast, kojom upravlja/manipuliše SPC praktično je eksponent zvanične Srpske državne/Vučićeve politike prema Crnoj Gori. Očita je namera da se crnogorski državni prostor prisajedini Srbiji i tako učini vlast jedne stare mediteranske države namesnicima i slugama beogradskog režima, sve u cilju ostvarivanja koncepta ,,srpskog sveta/polusveta“…"

ШОВИНИСТИЧКИ АНТИСРСПСКИ ТЕКСТ ВЕЉОВИЋА: Милов бивши први полицајац у ауторском тексту шири говор мржње

Foto: Printscreen/Jutjub/Vijesti online

Ovo je deo autorskog teksta koji je bivši prvi policajac Crne Gore Veselin Veljović, danas savetnik za bezbednost predsednika Mila Đukanovića objavio na podgoričkom portalu "Analitika", dodajući da je „činjenica da će aktuelna i privremena, prosrpska Vlada Crne Gore potpisati dokument Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom - tuđom crkvom, tuđe države u funkciji tuđih interesa.“

- Preciznije rečeno: SPC je pripremila i potpisaće temeljni ugovor sama sa sobom, samo ga je prethodno usaglasila sa Vučićem i zvaničnom srpskom politikom. Suštinsko je pitanje: koliko je Evrope stvarno ostalo na Balkanu, zar Evropa ne vidi da Vučićeva politika u kontinuitetu stvara regionalne nestabilnosti? Srpski povampireni i prizemni nacionalizam unosi u države regiona – agresivnost, iskazuje hegemoniju i pokazuje teritorijalne pretenzije. Stoga ne čudi srpski uticaj na Makedoniju, Kosovo, BiH, pa i Hrvatsku, navodi u naletu Veljović i nastavlja:

- Ali, prioritetna meta je – Crna Gora. Radikalizaciju(šešeljizaciju) crnogorske političke scene uvode stranke prospske, nacionalističke orijentacije u svom delovanju. Upravo ti radikalni elementi zagađuju javni i politički život crnogorskog parlamentarizma, donedavnog primera intelektualne elite regiona. Novouspostavljena radikalna politička profilacija – uz nedostatak poštenja i čojstva a višak beščašća, primitivizma, nasilja, govora mržnje i siledžijstva - unizilo je brižljivo izgrađivanu i njegovanu sliku crnogorskog parlamentarizma. Dominira politika krajnje desnice, oličena u snagama nove parlamentarne većine sa kreatorima i ideolozima iz Beograda, poput Antića, Rakovića, Dobrosavljevića, protagonista srpskog ,,polusveta“.

Veljović, primećuje "jedinstvo SPC i nove vlasti u Crnoj Gori".

- Nažalost, jedina institucija koja i danas u modernoj Crnoj Gori bez rezerve baštini četništvo je SPC. Sa pojavom nove vlasti u Crnoj Gori - sada to čine zajedno! SPC se poistoetila sa četništvom kao istorijskom kategorijom, kroz uticaj i obrazovanje novih kadrova na temeljima nazadnih vrednosti. Sad im je potrebno potpisivanje Temeljnog ugovora sa Vladom Crne Gore da ,,ozakone“ to novo jedinstvo i da pokušaju da potčine Crnu Goru. Proces puštenog ,,duha zla i nesreće“ trajaće dok se ne suzbije i ograniči nezaslužena moć i snaga SPC u svim oblastima društvenog života - ocenjuje najbliži saradnik Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)