DA SE CRNA GORA VIŠE NIKADA NE PRODA ZA 30 SREBRNJAKA: Ambasador Božović iz rodnog mesta poslao Vaskršnju poruku (FOTO)

V. K.

02. 05. 2021. u 12:48

NjEGOVA Ekselencija Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, dr Vladimir Božović, doputovao je u Crnu Goru u četvrtak 29. aprila.

ДА СЕ ЦРНА ГОРА ВИШЕ НИКАДА НЕ ПРОДА ЗА 30 СРЕБРЊАКА: Амбасадор Божовић из родног места послао Васкршњу поруку (ФОТО)

Foto: V.K.

Ambasador Božović je prvi put u Crnoj Gori, nakon proglašenja za personu non grata, u novembru 2020. godine, od strane tadašnje tehničke DPS Vlade Crne Gore, Duška Markovića, koja je pre toga pala na izborima 30. avgusta prošle godine.

Božović se za dolazak u Crnu Goru, odučio kako bi sa svojom porodicom, roditeljima koji žive u rodnom Nikšiću, proslavio Vaskrs. Tom prilikom, na veliku subotu, prisustvovao je liturgiji u crkvi u svom rodnom mestu, zatim u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a kasnije, posetio je manastir Ostrog, gde se sa svojom porodicom poklonio moštima Sv. Vasilija. 

Ambasador Božović je prisustvovao Vaskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, zajedno sa svojom porodicom i vernim narodom.

Veliki broj ljudi je veoma pozitivno i sa radošću, pozdravio ambasadora Božovića i njegov dolazak, upućujući mu čestitke za praznike i uz želju da nova Vlada Crne Gore opozove odluku o proterivanju srpskog Ambasadora.

Prenosimo kratku Vaskršnju čestitku koju je ambasador uputio: 

"Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim vernicima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i rasejanju, kao i svim pravoslavnima, Srećan praznik nad praznicima, uz želju da nam donese Hristoliku ljubav u naša srca i živote. 

Crnoj Gori, svetoj i svim njenim građanima dobre volje, želim sve što i sebi i mojoj porodici, da bude večna i da je više niko nikada ne proda za 30 srebrnjaka. 

Vaskrsli Gospode, donesi nam pravdu i Zakone koji neće biti lažni i pilatovski. 

Bože, spasi svetinje i istinu kao životvorno biće, koje će nam doneti neophodno pomirenje, praštanje i novi život. 

Nek je večno bratsko prijateljstvo, naših država Srbije i Crne Gore, u međusobnoj ljubavi i poštovanju. Hristos Vaskrse!"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna