NIJE VIŠE TAJNA DA SU KRIVOKAPIĆ I BEČIĆ PRIZNALI LAŽNU DRŽAVU: Komitski analitičari veličaju potez premijera Crne Gore

Novosti onlajn

01. 05. 2021. u 10:05

NAKON što portali Borba i IN4S objavili, osudili i nazvali sramnim, to što je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Aljbinu Kurtiju izbor za predsednika Vlade Kosova, kolumnista i analitičar CdM-a Andrej Nikolaidis i Ljubo Filipović su poručili da Krivokapiću na tome treba čestitati, da je pokazao zrelost i odlučnost, te da je nezavinsot Kosova realnost – prenosi komitski portal CDM.

НИЈЕ ВИШЕ ТАЈНА ДА СУ КРИВОКАПИЋ И БЕЧИЋ ПРИЗНАЛИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Комитски аналитичари величају потез премијера Црне Горе

Foto: Skupština Crne Gore/Arhiva Novosti

- U ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, čestitam Vam stupanje na dužnost predsednika Vlade (tuv.) Republike Kosovo - piše u čestitki Krivokapića Kurtiju.

On ističe da veruje da će evropska perspektiva Crne Gore i samoproglašenog Kosova predstavljati dodatnu vrednost u bilateralnim odnosima zasnovanim na principima dobrosusedstva i međusobnog uvažavanja.

- Uz najbolje želje za uspešno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja - stoji u čestitki Krivokapića Kurtiju.

Foto:Printscreen v

Ovo nije prva čestitka nove vladajuće većine u Crnoj Gori koja je upućena samoproglašenom Kosovu. To je ranije učinio i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji čestitao Gljauku Konjufci izbor za predsednika parlamenta Kosova.

Nikolaidis poručuje da Krivokapiću i Bečiću treba čestitati na njihovim čestitikama funkcionerima takozvanog Kosova, a ne razapinjati ih zbog toga.

Ako su, naglašava kolumnista CdM-a, rečeni potezi Bečića i Krivokapića naznaka da su njih dvojica sposobni za više od populističkog politikanstva, dakle za državničko ponašanje, pod čim mislim na sprovođenje politika koje neće biti praćene aplauzima nacionalista ali su dobre za Crnu Goru, utoliko bolje.

- Ako je dobrobit Crne Gore u neskladu sa nečijim iluzijama, utoliko gore za iluzije - zaključuje Nikolaidis.

Analitičar CdM-a Ljubo Filipović ocenjuje da je ovim potezom premijer Krivokapić pokazao zrelost i odlučnost.

- (Tzv.) Kosovo je nezavisna država i Crna Gora treba da pomogne Srbiji da se što pre suoči s tim - ističe on.

Prema riječima Filipovića ovo su pionirski koraci i ovaj premijera Krivokapića i onaj raniji Alekse Bečića, kojima će ovo sigurno zameriti dobar dio njihovih glasača.

- Kako se više budu odaljavali od Beograda možda ipak ima šanse za njih. Ne bi bili prvi koji su se potpuno rehabilitovali od velikosrpstva i postali istinski crnogorski patrioti. To će se desiti onog trenutka kada raskrste sa srpskom crkvom u Crnoj Gori - navodi Filipović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)