LICEMERJE PREMIJERA CRNE GORE: Krivokapić napadao Vučića zbog bliskosti sa Milom, a onda je usledila serija javnih i tajnih sastanaka sa njim

Novosti online

15. 04. 2021. u 21:29

PREMIJER Zdravko Krivokapić napadao je predsednika Srbije zbog njegove bliskosti sa Milom Đukanovićem, a sam se češće, ponekad i tajno, sastajao sa predsednikom Crne Gore.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић нападао Вучића због блискости са Милом, а онда је уследила серија јавних и тајних састанака са њим

Foto: P.Milovanović/Printscreen

Krivokapić se pridružio hajci Mila Đukanovića koji je tada direktno optuživao državu Srbiju i njenog predsednika za poraz DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Dok je Đukanović iz svih oružja optuživao svog kolegu iz Srbije kao eksponenta velikosrpskog hegemonizma kojim se želi pokoriti Crna Gora, Krivokapić je tvrdio da su njih dvojica bliži nego on i njegov kum.

Apsurdno je što je premijer Krivokapić Vučića optuživao da se previše druži sa Đukanovićem, kada se on sve vi[pe od 30. avgusta sastaje sa predsednikom Crne Gore. Istovremeno, Vučić se sa Đukanovićem nije video.

Premijer je sastanke sa Milom pravdao izjavama da su to zvanični sastanci, kao da prethodni Đukanovićevi susreti sa Vučićem na brojnim forumima nisu zvaničnog karaktera.

Sve češći sastanci Krivokapića i Đukanovića i njihovo produbljivanje saradnje imaju za cilj marginalizaciju DF-a u nekim budućim političkim procesima čija će oštrica biti usmerena ka Beogradu, od kojeg po mišljenju gotovo svih političkih aktera treba odvojiti Crnu Goru, navode mediji u Crnoj Gori. Brojne političke pozicione i opozicione strukture u Crnoj Gori pod patronatom zapadnih ambasada imaju za cilj da DF i Beograd prikažu kao remetilački faktor u Crnoj Gori, od kojeg se po svaku cenu treba distancirati, navodi Borba.

Za tu akciju protiv Beograda imaju podršku i od Krivokapića koji svojim nastupima u proopozicionim medijima u Srbiji neskriveno napada Vučića, zamenom teza da ovaj radi protiv njega. A realnost Krivokapića najbolje demantuje, jer upravo on čini sve protiv Vučića. Koliko je istrajan u tome pokazuje i to da je spreman da sklopi pakt sa Đukanovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost