ŠĆEKIĆ UPUTIO OTVORENU PODRŠKU MINISTARKI BRATIĆ: Moramo se zapitati zašto i kome smetaju revizije, ako se pošteno i zakonito radilo?

V. K.

14. 04. 2021. u 17:59

POVODOM neargumentovanih napada na ministarku prosvete, nauke, kultura i sporta Vesnu Bratić, a koji se tiču navodnih zloupotreba kada je u pitanju angažovanje revizorske kuće, smatram potrebnim da uputum javnu i otvorenu podršku ministarki, izjavio je Dragoslav Šćekić, potpredsednik SNP CG.

ШЋЕКИЋ УПУТИО ОТВОРЕНУ ПОДРШКУ МИНИСТАРКИ БРАТИЋ: Морамо се запитати зашто и коме сметају ревизије, ако се поштено и законито радило?

Foto: M.S.

Dodaje da je očigledno da nekima iz prethodne vlasti smeta činjenica da smo, kao nova vlast, u mnogim segmentima, zatekli haotično stanje uz mnogobrojne zloupotrebe.

- Siguran sam da je vreme manipulacija i finanasijskih malverzacija prošlost i da ćemo uložiti sve što je u našoj moći da građani imaju pravu sliku o onome što se dešavalo pre našeg dolaska na vlast. U tom pravcu posmatram i napore ministarke Bratić da revizorski timovi, savetodavni, nadzorni ili kako se god zvali, otkriju eventualne nepravilnosti i zloupotrebe. Iz pomenutih razloga i lično i politički ima punu podršku da ovo dovede do kraja i upozna građane sa realnim stanjem u resoru, koji usešno pokriva.

- Očigledno da prethodna vlast, koja je uništila državne finansije, uvela korupciju i organizovani kriminal u državu i institucije, smatra da ima i dalje pravo da priča o navodnom nezakonitom trošenju, uz očigledan pokušaj izmišljanja i omalovažavanja rada predstavnika sadašnje vlasti, koji pošteno i sa najboljom namerom obavljaju poverene poslove. Moramo se zapitati zašto i kome smetaju revizije, ako se pošteno i zakonito radilo?! Očigledno da im ne odgovara da se konačno sagleda gde su trošene milijarde narodnih para, trošenih kroz državni aparat i kako su se pojedinci obogatili samo radeći i živeći od mesečne plate. Takođe, pružam podršku i svima onima koji rade u pravcu sagledavanja onoga kako je prethodna vlast u svakom smislu uništavala našu državu - zaključuje Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili