VETERINAR ILEGALNO TRGOVAO LEKOVIMA: Uhapšen Baranin Alem Hadžitlagić zbog krijumčarenja farmaceutskih proizvoda

B. DABIĆ

07. 04. 2021. u 07:39

DA u ilegalnoj prodaji medikamenata može da se kupi i lek koji nemaju apoteke, otkrilo se nakon što je policija uhapsila veterinara iz Bara, Alema Hadžitlagića (56) kojem se na teret stavlja nedozvoljena trgovina.

ВЕТЕРИНАР ИЛЕГАЛНО ТРГОВАО ЛЕКОВИМА: Ухапшен Баранин Алем Хаџитлагић због кријумчарења фармацеутских производа

Foto Arhiva

U njegovom "asortimanu ponude" je bilo oko 7.800 raznih farmaceutskih proizvoda. Vrednost robe i novca koji je pronašla policija u stanu veterinara su preko 70.000 evra. Sumnja se da je on krijumčario farmaceutske proizvode u Crnu Goru, budući da većina medikamenata nema dozvolu za promet.

Iz Osnovnog suda u Baru, sudija Tamara Spasojević, potvrdila je za "Novosti", da je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana.

- Pritvor je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo - obrazložila je Spasojevićeva.

"Novosti" saznaju da je veterinar "povratnik" u izvršenju ovog krivičnog dela. Za isto delo ranije je osuđivan u Srbiji.

ZAPLENjENA ROBA PREDATA CARINI

U ASORTIMANU lekova koje je ilegalno prodavao Hadžitlagić, ima medikamenata svih vrsta. Od brzih testova za koronu, do najprodavanijih medikamenata. "Novostima" je potvrđeno - svi lekovi, kao roba bez porekla, predati su carini.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je "u cilju suzbijanja sive ekonomije barska policija u koordinaciji sa nadležnim tužiocem pretresla stan i druge prostorije koje koristi A. H. iz Bara".

- Pretresom su pronađena 7.794 pakovanja raznih farmaceutskih proizvoda bez dokaza o poreklu u vrednosti od oko 50.000 evra, kao i novac u iznosu od 17.395 evra, 276 američkih dolara i 470 bosanskohercegovačkih konvertibilnih maraka, za koji se sumnja da je stečen ilegalnom prodajom ovih proizvoda - navode u policiji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!