UHAPŠEN VETERINAR KOJI JE KRIJUMČARIO LEKOVE: Policija mu pronašla 7.800 kutija raznih farmaceutskih proizvoda u vrednosti od 70.000 evra

B. Dabić

04. 04. 2021. u 12:46

DA U ilegalnoj prodaji medikamenata može da se kupi lek i koji nemaju apoteke otkrilo se nakon što je policija uhapsila veterinara iz Bara u čijem „asortimanu ponude“ je bilo oko 7.800 raznih farmaceutskih proizvoda.

УХАПШЕН ВЕТЕРИНАР КОЈИ ЈЕ КРИЈУМЧАРИО ЛЕКОВЕ: Полиција му пронашла 7.800 кутија разних фармацеутских производа у вредности од 70.000 евра

Foto: Uprava policije

Vrednost robe, i keša koji je pronašla policija u stanu veterinara su preko 70.000 evra. Sumnja se da je on krijumčario farmaceutske proizvode  u Crnu Goru budući da većina medikamenata nema dozvolu za promet..

Baranin Alem Hadžitlagić (56) je uhapšen, a na teret mu se stavlja krivično delo nedozvoljena trgovina.

PR Osnovnog suda u Baru  sudija Tamara Spasojević potvrdila je za Novosti  da je određen pritvor do 30 dana.

- Pritvor je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo, obrazložila je PR Osnovnog suda u Baru.

Novosti, saznaju da je veterinar „povratnik“ u izvršenju ovog krivičnog dela. Za  isto krivično delo ranije je  osuđivan u Srbiji.

U saopštenju Uprave policije se navodi –„U cilju suzbijanja sive ekonomije barska policija  u koordinaciji sa nadležnim tužiocem su pretresli  stan i druge  prostorija koje koristi A.H.  iz Bara“.

- Pretresom su pronađena 7.794 pakovanja raznih farmaceutskih proizvoda bez dokaza o poreklu u vrednosti od oko 50.000 evra, kao i novac u iznosu od 17.395 evra, 276 američkih dolara i 470 bosanskohercegovačkih konvertibilnih maraka, za koji se sumnja da je stečen ilegalnom prodajom ovih proizvoda. Sumnja se da su farmaceutski proizvodi prokrijumčareni u Crnu Goru budući da većina pronađenih proizvoda nema dozvolu za promet u našoj državi, navode u policiji.

- U asortimanu lekova koje je ilegalno prodavao – nema kojeg leka nema od brzih testova za koronu, do najprodavanijih medikamenata.

Novostima je potvrđeno - svi lekovi, kao roba bez porekla, su predati carini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024