"BLAGO MENI, PROFESORE!" Brdža očitao lekciju Krivokapiću - Ima nas koji smo pružali otpor svih ovih godina, dok ste vi bili "neopredeljeni"

Novosti online

06. 04. 2021. u 12:03

MLADI protivnik Milovog režima i junak protesta protiv Mila Đukanovića Milivoje Brdža Brković se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom sramne ostavke koju je premijer Zdravko Krivokapić uručio ministru Vladimiru Leposaviću.

БЛАГО МЕНИ, ПРОФЕСОРЕ! Брџа очитао лекцију Кривокапићу - Има нас који смо пружали отпор свих ових година, док сте ви били неопредељени

Foto: V. K.

Leposavić je prokazan od strane režima u Crnoj Gori zato što je rekao da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen genocid kada se to i nedvosmisleno utvrdi, na šta je Krivokapić rekao da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

Brdžinu poruku prenosimo u celosti i bez izmena:

Blago meni, profesore

Kako objasniti profesoru, a da nas pogrešno ne razumije da njegov izbor i njegovih ministara nije proistekao iz narodne volje. Najveće tijelo nije vlada, već skupština iako prijeti njenim ukidanjem. U skupštini je preslikana narodna volja koja je direktno birana na izborima, a kasnije ucjenama skupština izglasala ovaj sastav vlade. Radi mira u kući!

Kako objasniti profesoru, a da se ne pogordi da ga nije sopstvenom zaslugom zapala današnja uloga, da ima mnogo stručnijih, čestitijih i lojalnijih ovoj državi i narodu koji su mogli obavljati ovu odgovornu funkciju.

Kako objasniti profesoru, da nije premijer svih građana i da te floskule ostavi za neki polusvijet, jer ima jedan broj koji je na traktore posle izbora htio da seli Srbe, a on je dominantno tu gdje jeste glasovima Srba. Dakle, premijer je većine, antifašističke i antiseparatističke Crne Gore.

Kako objasniti profesoru, a da se ne zamjeri čovjek, da nije za katedrom, a da mi nismo studenti i da ne može imati ona manijačka izlaganja koja ne pristoje ni vjerniku ni intelektualcu. Ne možemo mu odbiti na mladost!

Kako objasniti profesoru, ako tvrdi da svi rade protiv ovakve vlade, da takva vlada zavređuje i da padne. Ne mora poistovjetiti sa sobom, a i može. Svejedno je!

Đe su kolege ministri, građanisti i Srbi ( drugačije ne ide, ako Srbe ne gurnemo u posebni koš), da se solidarišu sa svojim kolegom Leposavićem. Nije to najtanji kraj dobri moji, jer vas 90% ima nesposobnih i nedoraslih zadatku, a i onih koji dijele stav Leposavića. Barem se za takve prestavljate!

Na kraju, ima nas koji smo pružali otpor svih ovih godina, dok ste vi profesore bili „ neopredijeljeni", dok su vaš narod progonili i diskriminisali. Ima neko ko se žrtvovao čitav ovaj period, ugrožavajući ne egzistenciju već svoj život i svoje porodice, a vi samo paradno prošetali pobjedničkim postoljem. I ne treba žaliti, jer smo i onu dilemu o uhljebima kroz ovih par redaka demontirali.

U to ime profesore:

Blago meni!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna