OGLASILE SE STRANKE MANDIĆA I KNEŽEVIĆA: "Svi budući politički potezi zavisiće od usvajanja zakona o tužilaštvu"

V.K.

21. 03. 2021. u 18:05

NOVA srpska demokratija i Demokratska narodna partija podržavaju stav premijera Zdravka Krivokapića da se rekonstrukcijom Vlade pokuša obezbediti njen pun mandat kroz učešće činilaca parlamentarne većine koji je podržavaju.

ОГЛАСИЛЕ СЕ СТРАНКЕ МАНДИЋА И КНЕЖЕВИЋА: Сви будући политички потези зависиће од усвајања закона о тужилаштву

Foto MVP

- Smatramo da ovakvoj njegovoj inicijativi treba da prethodi razgovor lidera parlamentarne većine na kome treba ostvariti potpuno jedinstvo u novim okolnostima organizacije izvršne vlasti, a nakon toga sve to realizovati u dogovoru sa aktuelnim premijerom. Svima je jasno da je Crnoj Gori potrebna Vlada koja će u potpunosti biti izraz političke i demokratske volje naroda koji nam je dao poverenje na izborima u avgustu prošle godine. Upravo su ovo stanovišta na kojima je od početka iskreno i odgovorno insistirala "Koalicija za budućnost Crne Gore", ali smo bez obzira na to, prihvatili i drugačiji tzv. nestranački koncept u čije smo se određene ograničene domete uverili u dosadašnjem radu. 

- Nažalost, Vlada premijera Krivokapića nije mogla na zadovoljavajući način i potrebnom brzinom demontirati režimske kadrove koji su prepoznati po vezama sa organizovanim kriminalom i korupcijom, ali i punktove duboke države kojima i danas upravljaju DPS i Milo Đukanović. Kao što su naši predsednici stranaka Andrija Mandić i Milan Knežević juče saopštili gospodinu Krivokapiću: DF je oduvek bio otvoren za razgovore koji idu u pravcu demontiranja prethodnog režima, i svaki dobronamerni poziv na ove teme je kucanje na otvorena vrata. Ali u ovom trenutku za Crnu Goru, a ne samo parlamentarnu većinu, najvažnija tema je usvajanje zakona o tužilaštvu i od tog odnosa će zavisiti svi budući politički potezi. Iskreno verujemo da će svi akteri u parlamentarnoj većini i Vladi smoći snage da prevaziđemo ovu krizu i zajednički, ruku pod ruku, realizujemo sve ono što smo obećali građanima Crne Gore 30. avgusta prošle godine - ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)