KRIVIČNE PRIJAVE ZA SIMOVIĆA I KALAČA: Nastavlja se sređivanje haosa u crnogorskom šumarstvu, bivši ministar pod istragom

M. S.

16. 03. 2021. u 14:36

MINISTAR poljoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović nastavlja raščišćavanje haosa u crnogorskom šumarstvu. Posle smene direktora Uprave za šume Nusreta Kalača ''pale'' su i prve krivične prijave!

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА СИМОВИЋА И КАЛАЧА: Наставља се сређивање хаоса у црногорском шумарству, бивши министар под истрагом

Foto: Vlada Crne Gore/DPS

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uputilo je tužilaštvu prijavu sa odgovarajućim dokazima za koje smatra da ukazuju na toda su određena lica Uprave za šume, nekadašnjeg Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za inspekcijske poslove – Odsek inspekcije za šumarstvo protivpravnim postupanjem nanela štetu državi.

Naime, po oceni ovog Ministarstva više odgovornih lica na čelu sa Nusretom Kalačom, i bivšim ministrom poljoprvrede Milutinom Simovićem, oglušili su se o zakonom i Ugovorom precizno propisane norme, te su propuštanjem vršenja službene dužnosti, kao i preduzimanjem radnji izvan svog službenog ovlašćenja državi Crnoj Gori pričinili štetu od više desetina hiljada evra.

Ovo je saopšteno "Novostima" iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i  vodoprivrede.

Velike nepriavilnosti prema podacima inspekcija Ministarstva poljoprivrede zabeležene su u ''poslovanju'' Ministarstva i Uprave šuma sa preduzećima "Podgor Produkt" D.O.O .Rožaje koje se i sada nalazi na "Crnoj listi poreskih dužnika", što nije sprečilo Upravu za šume i njenog direktora, kao odgovorno lice, da nastavi da dozvoljava koncesionaru korišćenje šume u opštini Rožaje, čak i nakon isteka ugovora, ali i sa firmom ''Pelengić trejd'' iz Bijelog Polja.

Ova firma je na području Plava, uz aminovanje Kalača i Simovića nastavljala da radi uprkos tome što Ugovor o koncesijama nije poštovan, a  Koordinaciono telo za sprečavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu koje je trebalo da reaguje na takve stvari ćutalo je i reagovalo  tek nakon pobune meštana i to na neadekvatan način jer nije iniciralo obustavljanje nezakonite seče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)