KO JE UBIO KOŠARKAŠA? Podgorički sud oslobodio optužbi Aleksandra Konatara i Nikolu Vuletića, porodica poručuje - od pravde ne odustajemo!

S. ĐOKIĆ

13. 03. 2021. u 06:50

ALEKSANDAR Konatar oslobođen je optužbe da je prilikom pljačke kladionice "Lutrije Crne Gore" u Cetinju, ubio košarkaša Ljuba Jovanovića.

КО ЈЕ УБИО КОШАРКАША? Подгорички суд ослободио оптужби Александра Конатара и Николу Вулетића, породица поручује - од правде не одустајемо!

Foto In4s

Nikola Vuletić oslobođen je optužbe za razbojništvo. Ovo je prvostepena presuda Višeg suda na koju će Tužilaštvo imati pravo žalbe Apelacionom sudu Crne Gore. Porodica ubijenog mladića poručuje da neće odustati od traženja pravde.

- Posle 10 godina naše velike muke i patnje mi ćemo nastaviti i dalje da se borimo za pravdu koja je sigurno dostižna, tj. nadamo se da je dostižna, nećemo prestati makar do kraja naših života, a i nakon nas će imati neko da se bori da se otkrije Ljubov ubica koji slobodno šeta - kazala je Marta Jovanović, majka ubijenog mladića.

Svedok sa naglaskom iz Srbije

BRANILAC Konatara, advokat Boris Marinović ukazuje da je Tužilaštvo tokom postupka dobilo neke podatke koji bi mogli biti korisni za hapšenje stvarnog počinioca. On kaže da je indikativno da je jedan od svedoka, koji je prijatelj pokojnog Ljuba, primetio naglasak koji je negde iz Srbije.

Čudna je okolnost da se čovek, koji je osuđivan za krivično delo razbojništva u Srbiji, baš tu noć zatekne na Cetinju.

Za advokate optuženih, čiji su klijenti, nakon izricanja presude, pušteni iz spuškog zatvora, ovakva odluka sudije Novovića je bila jedina zakonita.

- Ova optužnica nikada nije trebalo da bude podignuta niti je smela biti potvrđena od strane vanraspravnog veća ovog suda i to znaju svi koji su imali dodira i bili upoznati sa spisima ovog predmeta. Potpuno je jasno da su ovi ljudi, okrivljeni Konatar i moj branjenik Vuletić, bili žrtve beskurpulozne ambicije i hira određenih ljudi. Na sreću ta konačna namera im nije uspela - kazala je Andrijana Razić, advokatica Vuletića.

Prema optužnici koja nije dokazana Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić su 30. juna 2011. godine oko 22.25 u automat-klubu "Lutrije Crne Gore" na Cetinju, počinili pljačku, a potom, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega