MOGUĆE NOVE RESTRIKCIJE: Zabeležen crni rekord, za dan preminulo 18 pacijenata obolelih od kovida

I.D.S.

10. 03. 2021. u 06:34

CRNA Gora u ponedeljak je zabeležila crni rekord - čak 18 preminulih od posledica infekcije kovida 19 u jednom danu.

МОГУЋЕ НОВЕ РЕСТРИКЦИЈЕ: Забележен црни рекорд, за дан преминуло 18 пацијената оболелих од ковида

Foto Vlada CG

I dok se danas očekuju nove, korigovane mere protiv širenja zaraze, sa više strana se poziva na zatvaranje granica i uvođenje najrigoroznijih restrikcija kako bi se epidemija suzbila. Ipak, da li će mere biti pooštrene i da li se u narednim danima može očekivati potpuno zaključavanje, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nije znala da odgovori.

Aktuelna naredba Ministarstva zdravlja važi do danas, te se popodne očekuje saopštenje o novim merama, a Radna grupa Instituta za javno zdravlje predložiće Komisiji i Savetu za borbu protiv virusa korona pooštravanje aktuelnih mera.

Kako je ministarka zdravlja pojasnila, ponovno uvođenje "lokdauna", koje je izvesno ukoliko se nastavi ovakav tempo obolevanja, osim mera koje su sada na snazi, podrazumevao bi i zatvaranje svih privrednih subjekata, prelazak škola na onlajn nastavu, zatvaranje vrtića, granica, policijski sat od 21 sat i zabranu međugradskog kretanja.

U Crnu Goru je juče stigao i drugi kontingent od 2.000 doza ruskih vakcina, koje je donirala Republika Srbija. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Borko Bajić dočekali su "sputnjik V" vakcine. Prvi deo donacije sa 2.000 doza ruske vakcine stigao je 17. februara i to su ujedno prve vakcine koje su stigle u Crnu Goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)