DOGOVORENA VLAST U BUDVI: Carević danas ili sutra imenuje odbore

B. Dabić

03. 03. 2021. u 14:33

DOGOVORENA je vlast u Budvi. Dogovor oko raspodele članstva u upravnim, odborima direktora i savetima praktično je ozvaničio postkoalicioni dogovor na kome će biti i ostale funkcije u izvršnoj vlasti biti raspodeljene.

ДОГОВОРЕНА ВЛАСТ У БУДВИ: Царевић данас или сутра именује одборе

Foto: Printskrin

Predstavnici vladajućih partija u Budvi, Nove srpske demokratije, Demokrata, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Prave Crne Gore dogovorile su se danas, da gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, što mu zakon dozvoljava, donese odluku o imenovanju upravnih odbora preduzeća i saveta kulturnih ustanova, te donese odluku o budžetu i Planu investicija.


Ovim je postignut dogovor predstavnika partija koje se praktično pola godine nisu saglasile.

Zbog epidemiološke situacije sjednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sednici potvrditi.

Kako je mandat upravnim, odborima direktora i savetima prestao 7. februara to su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove u kojima ima gotovo hiljadu radnika našla u teškoj situaciji, jer ne mogu funkcionisati.


ODBORI –DANAS ILI SUTRA

Nakon što Carević koliko danas ili sutra imenuje odbore direktora i upravne odbore, oni bi odmah mogli održati konstitutivne sednice i izabrati direktore.
Donošenje budžeta i Plana investicija je bilo neophodno kako bi izvršna vlast funkcionisala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)