DVA PUTA PRST U OKO SRBIJI: Dritan ponovo čestitao "nezavisnost" lažnoj državi Kosovo!

Novosti online

26. 02. 2021. u 20:29

ДВА ПУТА ПРСТ У ОКО СРБИЈИ: Дритан поново честитао независност лажној држави Косово!

Foto: EPA

ZAMENIK premijera Crne Gore, Dritan Abazović ponovo je poželeo tzv. Kosovu srećnu "trinaestu godišnjicu nezavisnosti", reagujući na kritike predsednika opštine Tuzi Nika Đelošaja da Prištini nije uputio čestitku i postavljajući mu kontra pitanje, zašto predsednik Crne Gore ne objavljuje javno korenspondenciju sa tzv. Kosovom i da li mu možda sada to više nije važno, prenosi RTK.

Abazović je istakao da nije želeo da postane deo Krivokapićeve vlade sve dok nije potpisan sporazum da Crna Gora neće preispitivati nezavisnost Kosova.

„Čestitao sam (tzv.) Kosovu nezavisnost, čestito je i premijer. Što se tiče (tzv.) Kosova jasno vam je da nisam bio spreman da se pridružim koaliciji u vladi Crne Gore bez potpisivanja sporazuma da je pitanje nezavisnosti (tzv.) Kosova nepovredivo, što se tiče nove vlade - rekao je Abazović.

Lider pokreta Crno na bijelo Dritan Abazović ističe da je normalno da "susedi" na Balkanu grade dobre odnose uz međusobno poštovanje.

- Što se tiče čestitke, objavljena je na dva jezika i to je nešto što se lako može videti, jer je javno. Vladina politika je takva da želi da stvori najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i pokuša da doprinese slabljenju polarizacije i povišenih tenzija - rekao je Abazović.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)