CRNA GORA VRATILA POLICIJSKI ČAS! Ove stroge mere važe od danas

Tanjug

10. 02. 2021. u 15:35

U CRNOJ Gori se uvodi policijski čas od 21 do 5 sati ujutru narednog dana i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

ЦРНА ГОРА ВРАТИЛА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС! Ове строге мере важе од данас

Foto: Uprava policije

Ugostiteljski objekti, prema novim merama Ministarstva zdravlja, radiće do 18 časova.

U Budvi i Tivtu, gde je epidemiološka situacija složenija, zabranjeni su i javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, ugostiteljski objekti neće raditi kao ni privredna društva koja se bave prodajom neprehrambenih proizvoda.

U ovim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama - vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.

Zabranjuju se sportske manifestacije, a kako je kazao Galić, mere se ne odnose na treninge sportista koji se redovno testiraju.

-Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se sprečilo širenje epidemije - kazao je direktor IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dodala je da će saopštene mere važiti narednih dana, s mogućnošću produžetka.

Borovinić Bojović je saopštila da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje muzike, kao i već važeća zabrana muzike uživo.

Borovinić Bojović je ponovila da mere neće dati rezultate ukoliko se ne uvažavaju i poštuju, preneo je portal RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)