NE DAMO NIKŠIĆ: Predstojeći izbori su prilika da oslobodimo naš grad od korupcije i kriminala

V.K.

08. 02. 2021. u 19:33

Pokret “Ne damo Nikšić“ povodom novih saznanja o vezama aktuelnog gradonačelnika Milutina Simovića, funkcionera DPS, i nelegalnih radnji u okviru Abu Dabi fonda saopšava da je on sa više lica nedvosmisleno umešan u sumnjive radnje vezane za čuveni Program podrške Abu Dabi fonda.

НЕ ДАМО НИКШИЋ: Предстојећи избори су прилика да ослободимо наш град од корупције и криминала

Foto: V. K.

Ovo je na konferenciji za medije saopštio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Aleksandar Stijović.

Ministar je ukazao na postojanje osnovane sumnje da je Simović direktno odgovoran za kršenje zakona i nelegalni prenos druge tranše od 14.6 milona američkih dolara na tzv. "specijalni račun", otvoren od strane javnosti još uvek nepoznatog lica. Taj "Specijalni račun" kreiran je protivzakonito, shodno članu 10. Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, koji propisuje da isključivo ministar finansija izdaje nalog za otvaranje bankarskih računa, što u datoj situaciji nije bio slučaj. Tadašnji ministar, a sada prvi čovek Nikšića, mogao bi biti direktno odgovoran prenošenje sredstava iz Abu Dabi fonda na "specijalni račun" i potpuno isključivanje države iz državnih poslova.

- Uvereni smo da su danas predstavljeni podaci samo vidljivi vrh ledenog brega, a da je skup pronevera državnog novca i drugih malverzacija Simovića i njegovih partijskih kolega daleko veći, verovatno teško zamisliv običnom građaninu koji se bori za golu egzistenciju, saopšteno je.

- Ovim putem iskazujemo i punu podršku ministru Stijoviću i Vladi Crne Gore u objelodanjivanju svih afera bivšeg režima i postavljanju zdravih temelja za dalji život našeg grada i zemlje. Predstojeći izbori su prilika da oslobodimo naš grad od korupcije i kriminala. Ohrabrujemo sve naše sugrađanke i sugrađane da na izborima 14. marta zaokruže slobodu i svojim glasom daju direktan doprinos ispraćaju korumpiranog DPS režima u istoriju. 

Nikšić više ne može i neće da čeka- zaključuju iz Pokreta  „Ne damo Nikšić“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)