PRIVELI 500 GRAĐANA ZBOG LITIJA: Peticija za smenu čelnika Centra bezbednosti Bijelo Polje

M. SEKULOVIĆ

26. 01. 2021. u 06:34

OPŠTINSKI odbor Demokratskog fronta u Bijelom Polju pokrenuo je peticiju za smenu načelnika Centra bezbednosti u ovom gradu Slaviše Grebovića i komandira Danka Gogića.

ПРИВЕЛИ 500 ГРАЂАНА ЗБОГ ЛИТИЈА: Петиција за смену челника Центра безбедности Бијело Поље

Foto Ivangrad studio

Peticijom se zahteva i smena Gogićevog zamenika Ivana Šutovića i nekoliko službenika odgovornih za "nezakonitu represiju protiv građana Bijelog Polja i vernika Srpske pravoslavne crkve tokom trajanja litija".

- Peticija sa potpisima na stotine slobodoumnih Bjelopoljaca koji je potpisuju bez obzira na silne pritiske kojima su i dalje izloženi jer u represivnom aparatu nije ništa promenjeno, biće vrlo brzo uručena čelnicima MUP Crne Gore - kažu organizatori potpisivanja peticije.

- Nema nikakvog čuđenja što smo posegli za ovim demokratskim vidom izjašnjavanja građana, jer, očigledno da ne postoji volja da se nešto promeni u vrhu policije. Ne možemo čekati godinama da bi se ljudi koji su se teško ogrešili o profesionalnu i ljudsku etiku i dalje "treniraju strogoću" nad građanima Bijelog Polja, posebno nad Srbima, skrnave njihova obeležja i progone sveštenstvo SPC.

OPOMENA PRED ISKLjUČENjE

- NEVEROVATNO je i zabrinjavajuće da je nekome preča naredba pretpostavljenih, ili možda njegova lična želja da se nekome dodvori, od sopstvenog obraza, a da ne pričamo Ustava i zakona. Dužni smo da opomenemo i načelnika i komandira i Upravu policije i lokalne vlasti, da prekinu sa progonom svoje crkve. Ukoliko nastave, mi kao duhovni pastiri ćemo morati da zatražimo od crkvenih vlasti da se iz Crkve isključe pomenuta gospoda - opomenulo je sveštenstvo i monaštvo iz Bijelog Polja čelnike policije u ovom gradu, lane kada su na Petrovdan privodili građane.

Organizatori potpisivanja peticije ističu da je mnogo razloga zbog kojih traže smenu, između ostalog i zbog više od 500 poziva na informativne razgovore građana koji su učestvovali u mirnim i dostojanstvenim litijama.

- Napominjemo, pored poziva na informativne razgovore, hapšeni su i pređeno je izgonom sveštenstvu SPC, bilo je i hapšenja funkcionera DF, mirnih građana, dok je sa druge strane prolazilo nekažnjeno iživljavanje "patriota" koji su iz svojih auto-kolona pucali u naseljenim mestima, o čemu postoje video-dokazi - dodaju organizatori peticije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)