MILO NEZAKONITO PREDSEDNIK: Senzacionalna tvrdnja Podgoričanina Vasilija Miličkovića - Državna izborna komisija nije imala kvorum!

M. S.

23. 01. 2021. u 18:18

AKTIVNI učesnik u političkom životu Crne Gore, bivši kandidat za predsednika države, Vasilije Miličković iz Podgorice, tvrdi da je predsednik Crne Gore Milo Đukaanović na toj funkciji - nezakonito!

МИЛО НЕЗАКОНИТО ПРЕДСЕДНИК: Сензационална тврдња Подгоричанина Василија Миличковића - Државна изборна комисија није имала кворум!

Foto Privatna arhiva

On za to optužuje Ustavni sud Crne Gore koji se “pročuo” po nizu skandala čiji spisak postaje ovih dana sve duži...

- Dvojica sudija Ustavnog suda Miodrag Iličković i Milorad Gogić kroz izdvojeno mišljenje nepristrasno su utvrdili činjenice – neoborive i lako dokazivu istinu da Državna izborna komisija nije imala kvorum za proglašenje Mila Đukanovića za predsednika Crne Gore - kaže Vasilije.

U pismu upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću on navodi da “većinu u DIK-u kontroliše Đukanović, pa će oni ako je potrebno da tvrde da su 2+2 =5!

- Međutim, kad uložite žalbu Ustavnom sudu u kojem sedi četvoro sudija koje je Milo instalirao, potvrdiće odluku DIK-a, s tim što će dvojica sudija Iličković i Gogić izdvojiti mišljenje da su 2+2=4 kao u mom slučaju, ali konačna presuda Ustavnog suda je da 2+2 nije 4 već 5. To je vladavina prava u Đukanovićevoj Crnoj Gori, to se konstantno dešava i takve se presude štampaju iz Đukanovićevog suda. To je ujedno dokaz da su DIK i sudije Ustavnog suda – Milo Đukanović. Tvrdim da je besmisleno njima se obraćati i njihove odluke razmatrati i prihvatati to su činjenice koje se lako dokazuju. To znači da je Milo Đukanović lažni predsednik Crne Gore, da je nelegalni i nelegitimni predsednik države i da ga tako treba tretirat - kaže Miličković.

Foto Privatna arhiva

On naglašava da se Đukanović i Ustavni sud ponašaju bahato pa se čudu načuditi ne može da pravnici i ministar pravde Leposavić nemaju valjani pravni odgovor na nasilje DPS-ove većine u DIKu i Ustavnom sudu i na nelegitimnog predsednika Crne Gore.

- Gospodine Krivokapiću, siguran sam da postoji adekvatan pravni odgovor ovom nasilju DPS-a.U svakom slučaju hitni referendum da se imenovanja sudija, tužilaca, sudskog saveta i donošenje svih zakona prostom većinom (izmene amandmana 4) je lagani izlazak iz ove blokade, jer ne postoje stotine miliona evra da privolite 10 Milovih poslanika da dosegnete 2/3 ili 3/5 većinu u Skupštini Crne Gore. Kohabitacija sa Đukanovićem je najgore moguće rešenje pogubno za Crnu Goru - tvrdi Miličković poput mnogih poslanika u Skupštini crne Gore, koji o tome glasno govore, baš kao i građani koji su ih doveli u skupštinske fotelje...

                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere