FRONTU FOTELJE ZA POTKUSURIVANJE: Gotovo završena podela vlasti "po dubini", usaglašeni oko važnih funkcija

M. SEKULOVIĆ

13. 01. 2021. u 08:25

PREDSEDNIKOVO odbijanje da potpiše donesene zakone i neslaganje sa opozivom sedam ambasadora, izgleda da je ubrzalo podelu vlasti "po dubini".

ФРОНТУ ФОТЕЉЕ ЗА ПОТКУСУРИВАЊЕ: Готово завршена подела власти по дубини, усаглашени око важних функција

Foto DF

Tokom božićnih praznika, ekipe iz redova pobednika gotovo da su usaglasile podelu svih značajnih funkcija u državi. Iako su se dogovorili da "ćute", prema podacima do kojih su "Novosti" došle, najveći broj fotelja rezervisan je za Demokratski front, koji će možda na ovaj način dobiti "kusur" koji mu pripada.

- Stvoreni su uslovi da više nema diskriminacije u zapošljavanju i da svako može da računa na jednaku šansu za posao u državnoj službi. DPS je ostavio rasulo u sistemu i nije sve to lako dovesti na neki nivo koji će anulirati godine diskriminacije nad više od polovinom stanovništva u Crnoj Gori - izjavio je za "Novosti" Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije, stožera koalicije "Za budućnost Crne Gore", ne želeći da komentariše dogovor koji su pobednici na izborima sklopili o podeli funkcija "po dubini", koje će, sudeći po svemu, konačno doneti mir među pobednicima nad režimom Mila Đukanovića.

Marko Kovačević, Foto DF

Iz nekoliko partija "Novostima" je potvrđeno da je konačno došlo do dogovora o podeli funkcija. Međutim, kako su nam saopštili, dogovor je da se o tome detalji ne iznose u javnost. Kako saznaju "Novosti", Direkcijom za zaštitu tajnih podataka upravljaće kadar SNP, predsednik borda direktora EPCG biće iz redova DF, tačnije iz Nove srpske demokratije, dok će direktor biti iz redova demokrata, koje će dobiti i funkciju direktora CEDIS, Luke Bar, čiji će predsednik borda direktora biti iz DF. Pokretu za promene pripašće mesto direktora JP Aerodromi Crne Gore, SNP će dobiti funkciju direktora Fonda zdravstva čiji predsednik borda će biti iz DF. Frontovcima ide i fotelja direktora "Plantaža" i preduzeća "Jadranska rivijera", koje će voditi kadar Nove srpske demokratije iz Budve.

MONSTAT

DIREKTORI Zavoda za statistiku (Monstat) i "Monteputa" doći će iz redova DF, a direktor Zavoda za školstvo biće iz redova URA, a Zavoda za udžbenike iz SNP. Regionalni vodovod vodiće Demokrate, Upravu za dijasporu - URA. Direktor Agencije za saobraćaj doći će iz Demokrata, koje će dati i direktora Direktorata za dečju i socijalnu zaštitu. Kadar iz SNP biće i direktor Uprave za sport i mlade, kao i Uprave za igre na sreću.

Direktor Rudnika uglja Pljevlja, biće iz redova Df, a predsednik borda direktora dobile su Demokrate, koje će voditi i Poštu, dok će predsednik borda direktora biti iz SNP, a njihov član biće rukovodilac i u Zavodu za zapošljavanje.

Fond PIO vodiće PzP, a direktor "Montefarma" doći će iz DF, kao i direktori "Morskog dobra" i Direkcije za imovinu.

Predsednik borda direktora "Morskog dobra" biće iz URA, direktora Instituta "dr Simo Milošević" u Igalu daće Demokrate.

Foto V. N.

Hotelskim preduzećem "Ulcinjska rivijera" upravljaće kadrovi iz DF, Zavodom za izvršenje sankcija (ZIKS) kadar SNP, koja će dobiti i direktora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Direktor Direkcije za javne radove biće iz DCG, Agencije za investicije iz DF-PZP, a DF će dati direktore Uprave železnica, Železničke infrastrukture, Železničkog prevoza, "Barske plovidbe" i "Monte karga".

Demokrate će imati predsednika borda u Železničkoj infrastrukturi.

URA će imati prvog čoveka u Agenciji za zaštitu ličnih podataka u firmi "Prokon", Centru za arheološka istraživanja, saznaje naš list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a