IZVRŠENO JE PRAVNO I POLITIČKO NASILJE: DPS se žali Amerikancima, Marković ne može da se pomiri sa izmenama Zakona o slobodi veroispovesti

Tanjug

30. 12. 2020. u 17:22

VISOKI funkcioneri opozicione crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković i Branimir Gvozdenović informisali su predstavnike ambasade SAD da je nova parlamentarna većina, kako su naveli, narušila osnovna demokratska prava usvajanjem izmena i dopuna spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

ИЗВРШЕНО ЈЕ ПРАВНО И ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ: ДПС се жали Американцима, Марковић не може да се помири са изменама Закона о слободи вероисповести

Foto: Tanjug

Bivši premijer Marković i Gvozdenović su o tome razgovarali sa predstavnicima ambasade SAD u Crnoj Gori Krisom Karberom, zamenikom šefa misije, i Luisom Giterom, šefom političkog odeljenja, saopštio je DPS.

Marković je sagovornicima preneo da je način na koji su odluke donete u parlamentu "parekselans političko i pravno nasilje i urušavanje demokratskih institucija" koje su se, kako je rekao, u prethodnim decenijama vladavine DPS-a mukotrpno gradile, između ostalog, zahvaljujući međunarodnim partnerima.

U saopštenju DPS-a se navodi da je Marković upozorio da nepoštovanje osnovnih postulata vladavine prava može imati "dalekosežne posledice u pogledu državnih interesa, odnosno na ukupan politički, ekonomski i bezbednosni ambijent u Crnoj Gori".

Kako je preneo portal RTCG, Karber je rekao da ambasada SAD ostaje privržena vrednostima i postulatima demokratije, što, kako je naveo, podrazumeva da u ukupnom društveno-političkom životu svi akteri moraju delovati poštujući pravne i zakonodavne okvire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Goran

30.12.2020. 19:05

Nisam vernik niti jedne vere ali pozdravljam to što su nakaradni zakon oborili. Marković da se zapita a onda i zamisli ako ima sčim po kojem osnovu i demokratskom načelu su uopšte i doneli takav zakon...

Marko Stamenin

30.12.2020. 21:00

Друже Марковићу, зашто се ниси позвао НАТО да бомабрдује Скупштину и побије већински збор посланика? На то имаш право, јер си довео НАТО у Црну Гору без дозволе народа. Хтео си да отмеш оно што припада Богу и Митрополији Србске православне цркве. Па ти се намера пробрцнула. Сад можеш да плачеш, што је демократско право сваког губитника.