MALO JE MEDENICA, MORA JOŠ DA IH ODE: Knežević traži da 40 sudija podnese ostavke, poručio im - tik tak, tik tak...

Novosti online

30. 12. 2020. u 14:35

МАЛО ЈЕ МЕДЕНИЦА, МОРА ЈОШ ДА ИХ ОДЕ: Кнежевић тражи да 40 судија поднесе оставке, поручио им - тик так, тик так...

Foto DF

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u Skupštini Crne Gore, Milan Knežević, na svom tviter profilu napisao je da pored Vesne Medenice, koja je danas podnela ostavku, to treba da učini i još 40 sudija svih crnogorskih sudova.

- Isto kao što je Vesna Medenica dala ostavku, to treba odmah da učine još 40 sudija Vrhovnog, Ustavnog, Apelacionog, Viših i osnovnih sudova na osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Šta čeka Sudski savet? Glasanje u DIK-u? Tik-tak, tik-tak... - napisao je Knežević.

Posećamo, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica podnela je ostavku. To je zvanično saopšteno u njenjom saopštenju koje je jutros medijima upućeno iz Vrhovnog suda Crne Gore.

- Kao što sam se u dosadašnjoj karijeri iskreno, profesionalno i odgovorno odnela prema svakom otvorenom pitanju, pružam poslednji doprinos i lični pečat rešavanju pitanja izbora predsednika Vrhovnog suda. Iz tih razloga, postupajući u skladu sa članom 106 Zakona o Sudskom savetu i sudijama, tražim da mi prestane funkcija sudije i predsednika Vrhovnog suda Crne Gore - saopštila je nakon Opšte sednice Vrhovnog suda, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)