SKANDALOZNO OTKRIĆE: U Bolnicu Meljine uloženo 17 hiljada umesto 119 miliona evra!

V. V.

26. 12. 2020. u 22:30

ISTRAŽIVANjEM kupovine kompleksa Bolnice u Meljinama utvrđeno je da je za deset miliona evra oštećena Crna Gora.

СКАНДАЛОЗНО ОТКРИЋЕ: У Болницу Мељине уложено 17 хиљада уместо 119 милиона евра!

Foto: V. V.

 

Ovo je saopštila specijalna tužiteljka Lidija Vukčević na zajedničkoj pres konferenciji SDT-a i Uprave policije u Podgorici.

- Tokom postupka su prikupljeni su podaci i dokazi za osnovanu sumnju da su D.K, M.B, H.A, M.S. A, B.Š. i M. B. izvršili produženo krivično delo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, prenose iz PR centra. Takođe je navedeno da su "od juna 2008. do 2016. godine kao odgovorna lica, osumnjičeni D.K. kao ovlašćeni zastupnik I banke AD Podgorica, M. B. kao ovlašćeni zastupnik A banke AD Podgorica, M.S.A kao ovlašćeni zastupnik pravnog lica A.K. DOO Podgorica, zloupotrebom položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom pribavili drugom protivpravnu imovinsku korist, a naneli štetu državi u najmanjem iznosu od deset miliona evra - navela je Vukčević.

U junu 2008. godine, oni su prema navodima Vukčevićeve kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona evra. Tim ugovorom kupac se obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, investira 119 miliona evra. Kao obezbeđenje za uredno izvršenje obaveze trebalo je prodavcu predati činidbenu garanciju od deset miliona evra.

Vukčević je kazala da je uloženo ukupno 17 hiljada evra. Kupac (konzrcijum) je prema njenim rečima po nalogu D.K, a suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite.

- Ti krediti su veći od 11 miliona evra, ni danas nisu vraćeni i nisu trošeni namenski - kazala je Vukčević .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a