MI ILI ONI! Milutin Đukanović pozvao vlast u Crnoj Gori da sluša narod, a ne Mila i Katnića

V. K.

26. 12. 2020. u 17:01

PREDSEDNIK Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović danas je apelovao na novu vlast da ne odlaže smenu kadrova DPS-a koji su odgovorni za progon političkih protivnika.

МИ ИЛИ ОНИ! Милутин Ђукановић позвао власт у Црној Гори да слуша народ, а не Мила и Катнића

Foto: V.K.

- Da li i koliko može vladati dvovlašće u Crnoj Gori? Režim poražen 30. avgusta ostao je skoro netaknut i drži gotovo sve poluge moći u svojom rukama. Onaj drugi deo vlasti, po moći i uticaju ne veći od 30 odsto, prigrabila je nova Vlada, podržana od onih koji su izvojevali pobedu na izborima. U novoj Vladi mesta su našli, "ni krivi ni dužni", oni koji se nikada nisu borili protiv autokratskog režima, već su ih redovno glasali ili bili apstinenti, a svi zajedno razmišljali isto, da im visoke plate i apanaže od projekata koje im je vlast omogućavala ostanu redovne. Kada je bivša vlast pala oni su se probudili iz višedecenijskog sna i krenuli u traženje najboljih veza kako doći do Krivokapića i Abazovića. Da su se borci za fotelje borili svih proteklih godina protiv režima i na svojim leđima osetili batinu kojom su nemilosrdno udarani po leđima znali bi kako je sada političkim prvacima bivše opozicije i ogromnom broju građana, onih poštenih, osiromašenih ali dostojanstvenih. Oni su išli srcem i zato su sada iznevereni i gledaju neke nove nepoznate ljude koji su zaseli u fotelje, ostavljaju na posao nezakonito zaposlene i zapošljavaju i neke nove ljude bliske "bivšem" režimu - izjavio je Milutin Đukanović, predsednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta.

Po njegovim rečima, Katnić i Lazović se sada uveliko šepure i govore -"ostajemo, može nam biti".

Foto: NSD

- Sećamo se 1992. kada su započinjali karijere kumovi Katnić i Lazović. Katnić kao anonimni poručnik Vojske Jugoslavije, a Lazović, šef portira u preduzeću "IMAKO" u Bijelom Polju, u ulozi rezerviste na ratištu. Tada su se istakli sramnim ulogama na Konavlima i Cavtatu, a potom meteorskim usponom,  prvo progonom manjina, a zadnjih 20 godina opozicije. Da su u izvršnoj vlasti oni koji su preživeli torturu svih ovih godina ne bi spavali dan noć dok ne bi napisali zakone i smenili njih i njima slične. To je put kojim se dvovlašće mora ukinuti, jer produžetak još par meseci dvovlašća vraća  DPS na vlast, a ne sramna propaganda da Vučić preko žrtava režima hoće da vrati Mila. Sutra je tačno godina dana kada je započeo završni udarac vlasti, a svi oni koji su zaboravni neka "proguglaju" malo internetom i videće da je u 3 sata ujutru 18 poslanika DF u Skupštini uhapšeno. Ako me šta čini ponosnim u životu to je činjenica da sam imao čast da budem šef tog kluba poslanika DF, onog istog Kluba koga će istorija pamtiti i po tome što je nakon poziva nosioca poslaničke liste DF iz 2016. godine, Andrije Mandića, narod sa ikonama izašao na ulice i suprotstavio se sramnom Zakonu o slobodi veroispovijesti - rekao je Đukanović, i dodao:

- Mnogi su te večeri gledali sve to iz svojih toplih soba, nastavlja Đukanović, a potom većina otišli na spavanje. Oni koji su tu noć uhapšeni i onaj časni narod koji je do jutarnjih sati bio na barikadama pobedio je 30. avgusta, ali je poražen 4.decembra. Nakon našeg hapšenja, od protesta i barikada su se ogradile gotovo sve organizacije osim DF, a ko ne veruje neka pročita novinske natpise od 28. decembra 2019. godine. Zato u ime svih onih koji su gutali suzavce, bili prebijani, ostajali bez posla ili bili nezaposleni svih ovih godina poručujemo glasno ,,MI ILI ONI". U ime slobode i demokratije, gospodo iz izvršne vlasti, sedite, pijte kafu, razgovarajte i dogovarajte se sa onima koji su vas izabrali da budete tu gde jeste, a ne sa Đukanovićem, Katnićem, Lazovićem, Stankovićem, zaključio je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba