NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA: Građanski pokret URA podržao izmene Zakona o slobodi veroispovesti

V.K.

23. 12. 2020. u 08:35

GRAĐANSKI pokret URA, članica vladajuće većine na državnom nivou, sinoć je na sednici Glavnog odbora podržao izmene Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

НА СЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА: Грађански покрет УРА подржао измене Закона о слободи вероисповести

Foto: URA

Na sajtu URE napisano je da se novim zakonskim rešenjem u isti pravni položaj stavljaju sve verske organizacije u Crnoj Gori i da sve one ulaze u jedinstveni pravni poredak države Crne Gore.


-Manipulacije su prethodne vlasti o tome kako se izmenama ovog zakona otvara prostor da neko kulturnu baštinu i imovinu države Crne Gore može izneti van nje ili je otuđiti. Zakonski akt je liberalan, on je evropski i građanski i pruža svim verskim organizacijama ista prava i obaveze a svako drugo njegovo tumačenje je pokušaj manipulacije ili rezultat aktivarinja iracionalnog i ličnog baziranog na prethodnim iskustvima. Najzad, u tekstu ovoga zakona nema ničega što ugrožava državu i njene interese - zaključili su iz GP URA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki