GNUSNE OPTUŽBE MILA ĐUKANOVIĆA: SPC ugrožava suverenitet Crne Gore, Rusija atakuje na Evropu i NATO!

Novosti online

11. 12. 2020. u 15:26

U PODGORICI je danas počeo „To Be Secure“ forum, koji organizuje Atlantski savez (ASCG) i na kome učestvuju zvaničnici Crne Gore i regiona.

ГНУСНЕ ОПТУЖБЕ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: СПЦ угрожава суверенитет Црне Горе, Русија атакује на Европу и НАТО!

Foto V. N.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović na forumu je izneo stav da ,,SPC ugrožava suverenitet Crne Gore" i da ,,Rusija atakuje na Evropu i NATO".

Istakao je da je Crna Gora od devedesetih godina prošlog veka do 2006. uspela da sačuva mir i učvrsti međuetnički sklad.

- Postali smo članica NATO, iako je Crna Gora država koju je NATO bombardovao devedesetih - dodao je on.

Poručio je da će Crna Gora nastaviti da se ekonomski razvija, i kazao kako je uveren da će, usled ozbiljnih problema, bez obzira na promenu vlasti to biti prioritet.

Đukanović je kazao da je SPC obavila važan deo posla za „velikosrpski nacionalizam“ i za Rusiju, te da SPC ugrožava suverenitet Crne Gore i građansku državu, kao izvođač radova „posrbljavanja“ Crne Gore.

Dodao je da Rusija atakuje na jedinstvenu Evropu i NATO, te da je NATO potreban svijetu. Đukanović je kazao da se „uzavrelom nacionalizmu“ koji se mogao uočiti u susret izborima 30. avgusta mora odgovoriti jakim evropskim putem.

- Odgovor na taj problem mora biti evropski. Vrijeme je za redefinisanje i osavremenjavanje državne politike - rekao je Đukanović.

Bečić: Crna Gora nema nameru da menja spoljnopolitički kurs

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da su Sporazumom koji su potpisale koalicije na vlasti potvrdili da nemaju nameru da mijenjaju spoljno-politički kurs zemlje.

Foto: D. Milovanović

Pored tog puta, Bečić je rekao da nameravaju da jačaju i građanski karakter zemlje.

- Mi jesmo mala članica NATO, ali značajna - rekao je Bečić.

Ambasadorka SAD: Korupcija i organizovani kriminal glavni izazov za Crnu Goru

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke je poručila da su korupcija i organizovani kriminal glavni izazov sa kojim se Crna Gora mora suočiti u budućnosti.

S tim u vezi su, kako je kazala, potrebne konkretne reforme kako bi institucije funkcionisale kako treba, a tim reformama mora da prethodi politička volja.

- Nova vlada je obećala nultu toleranciju na korupciju, građani očekuju da će to ispuniti - istakla je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri