DRŽAVNIČKI POTEZ VUČIĆA, USKORO KONZULAT U BERANAMA: Predsednik Opštine Berane o proterivanju ambasadora Božovića

M. S.

30. 11. 2020. u 14:02

Opština Berane izuzetno ceni državničke napore amabasadora Srbije gospodina Božovića, i u tom pravcu još jednom pozdravljamo napore da se u najskorije vreme otvori Konzulat Republike Srbije u Beranama.

ДРЖАВНИЧКИ ПОТЕЗ ВУЧИЋА, УСКОРО КОНЗУЛАТ У БЕРАНАМА: Председник Општине Беране о протеривању амбасадора Божовића

Foto: Opština Berane

To će biti još jedan korak u pravcu snaženja bratskih odnos dve države, koje, odlazeća vlast, svojim poslednjim političkim trzajima pokušava narušiti. Koristim priliku da pozdravim državničke poteze predstednika Srbije i predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao što najoštrije osuđujem antievropski i nedemokratski čin ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, čin koji odstupa od tradicionalnih vrednosti Crne Gore, po čemu smo bili prepoznati pre dolaska na vlast garniture oličene u DPS-u i njegovim partnerima. 

Ovo je izjavio predsednik Opštine Berane Dragoslav Ščekić, koji je "siguran  da ovaj potez neće narušiti put koji je Crna Gora trasirala 30. avgusta, a to je razvoj dobrosusedskih odnosa i intenziviranje naše saradnje sa bratskom nam Srbijom".

- Pozivam ambasadora Vladimira Božovića da, po ukidanju ove sramne odluke odlazeće vlasti, u najskorije vreme intenziviramo našu saradnju u pravcu naastavka realizacije planova o upostavljanju najbližih i najtešnjih odnosa Crne Gore i Srbije - kazao je Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju