IZ 50 LOKALA IZNELI ČETIRI KAMIONA SMEĆA: U akciji čišćenja Mesne zajednice Igalo, uređeni poslovni prostori u centru

V. V.

09. 11. 2020. u 06:21

OBJEKAT koji je pre dve decenije zamišljen i izgrađen kao savremeni tržni centar, sa čak 50 poslovnih prostora, u centru Igala, postao je u međuvremenu divlja deponija,sastajalište beskućnika i narkomana, javni toalet za nesavesne prolaznike. Akciju čišćenja pokrenula je Mesna zajednica Igalo, a u saradnji sa radnicima hercegnovske "Čistoće" i uz saglasnost Sanitarne inspekcije izbacili su četiri kamiona smeća i otpada. Sada je ulaz u nesuđene poslovne prostore zatvoren ne bi li nesavesnim pojedincima bio onemogućen ulazak, a prostor sačuvan od ponovne devastacije.

ИЗ 50 ЛОКАЛА ИЗНЕЛИ ЧЕТИРИ КАМИОНА СМЕЋА: У акцији чишћења Месне заједнице Игало, уређени пословни простори у центру

Zapušteni prostor konačno zasijao / Foto V. V.

Predsednik MZ Zoran Savković podseća da je vlasnik objekta nakon dubrovačkog preduzeća "Agrum" bila "Crnogorka". Njih je nasledio "Uniprom", a onda je objekat prodat firmi Vojislava Miloševića iz Beograda. Poslovne prostore su u izgradnji kupovali i drugi, koji sada traže svoje. S obzirom na to da je reč o privatnom vlasništvu pod sporom, Mesna zajednica je morala, tražila i dobila saglasnost za ulazak u posed kako bi obavili čišćenje za kojim su vapili i stanari okolnih zgrada.

- Sanitarna inspekcija se odmah odazvala na naš poziv, napravila zapisnik i sve uputila Komunalnoj inspekciji koja je dozvolila da o svom trošku rešimo problem - kaže Savković. - Radnici "Čistoće" su sve očistili, a potom smo zatvorili ulaze u taj prostor. Molio bih građane da prijave sve koje eventualno vide da lome stakla ili pokušavaju da ponovo devastiraju taj prostor.

U istom objektu ostala su još dva poslovna prostora površine oko hiljadu kvadrata, gde su bile prodavnice "Montri" i bivši salon nameštaja. I oni su nekoliko godina napušteni. Vlasnici su poznati, ali uprkos tome su prostori puni smeća, a stakla su polomljena. Savković kaže da će zbog toga što pre treba kontaktirati s vlasnicima da i oni svoje prostore barem urede.

PRIVOĐENjE NAMENI

PREDSEDNIK MZ Zoran Savković smatra da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se dva veća poslovna prostora na platou nekadašnjeg "Agruma" privedu nameni kako bi taj prostor oživeo, a time bi se zaustavilo dalje propadanje. Za ostalih pedesetak manjih poslovnih prostora ne zna kakvu će sudbinu imati do okončanja sudskog spora koji traje duže od 13 godina. Do tada predstavnici MZ mogu samo da spreče da oni ponovo budu devastirani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista