ANDRIJA MANDIĆ: Oca Jovana Plamenca osuđuju samo neznaveni ili zlonamerni

V.K.

08. 11. 2020. u 18:14

VERUJEM da danas svi pravoslavni hrišćani u Crnoj Gori snažno podržavaju oca Jovana Plamenca i osuđuju neosnovane napade na njega.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Оца Јована Пламенца осуђују само незнавени или злонамерни

Andrija Mandić / Foto Tanjug

Otac Jovan Plamenac je obavljajući svešteničku dužnost radio samo ono što mu njegova služba nalaže i želeo da na dostojanstven i prikladan način obeleži grobno mesto jednog velikog Vladike naše svete Crkve koji dolazi iz njegove čuvene i slavne porodice.

Ko će drugi brinuti o grobovima naših predaka i značajnih ličnosti naše Crkve ako ne sveštenstvo, a pogotovo je u obavezi to da uradi onaj sveštenik kome je taj arhijerej i predak.

Otac Jovan Plamenac je za poduhvat restauracije i obnove grobnog mesta vladike Arsenija Plamenca imao još pre godinu dana blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i on je taj posao radio odgovorno i predano.

Foto: Novosti arhiva

Oni koji ne shvataju kako taj proces teče koriste trenutnu situaciju da osude oca Jovana koji je samo nastavio dela našeg Mitropolita Amfilohija koji je u toku svoje službe pronalazio, obnavljao i opojao mnoge oronule grobove i rasute kosti naših predaka da bi nova pokoljenja znala za njih. 

Zamerati ocu Jovanu i osuđivati ga zbog toga mogu samo zlonamerni ili neznaveni. A mi svi treba da se zapitamo da li bi se i Mitropolit Amfilohije ovako obrušio i osudio našeg dobrog oca Jovana Plamenca kao što su to danas uradili mnogi. 

Znam da bi neki voleli da se on bavi drugim poslom, posebno onim koji traži svakodnevno uplitanje u tuđe pozive, a Bog vidi koliko je bilo uzvišeno i puno ljubavi, delo oca Jovana Plamenca. Zato on ima našu punu podršku i uz njega, verujem, danas stoji sav njegov verni narod.  


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024