PO ZELENIŠ U IGALO: Zatvorena hercegnovska pijaca zbog rekonstrukcije koju će završiti u novembru

V. V.

27. 10. 2020. u 06:47

BEZMALO mesec Novljani će biti bez zelene gradske pijace. Ona je privremeno zatvorena i već je počelo uređivanje ovog nevelikog, ali lepog prostora. Otvaranje je najavljeno za sredinu novembra, a do tada biće, uz rekonstrukciju, postavljeni novi štandovi i otvorena ribarnica.

ПО ЗЕЛЕНИШ У ИГАЛО: Затворена херцегновска пијаца због реконструкције koју ће завршити у новембру

Uskoro tezge u novom ruhu / Foto B. Dabić

Rešenje o privremenom zatvaranju doneto je na osnovu odluke Odbora direktora Komunalnog stambenog preduzeća i saglasnosti opštinskog Sekretarijata za komunalne delatnosti. U ovom periodu radiće pijaca u Igalu, radnim danima od sedam do 15, subotom od šest do 15 i nedeljom od osam do 13 časova.

Svi zakupci tezgi na hercegnovskoj pijaci, dok traje adaptacija, mogu da koriste prodajna mesta u Igalu. Od 15 oktobra do 30. novembra zakupcima tezgi i poslovnih prostora na Gradskoj pijaci u Herceg Novom ne obračunava se mesečni najam. Zakupci koji se odluče da koriste tezge u Igalu plaćaće isključivo taksu za dnevni najam.

- U delu zelene pijace biće postavljeno 30 novih štandova koji su spremni. U toku je i definisanje novih sadržaja na pijaci za koje smatramo da će u velikoj meri oživeti taj prostor, objasnila je ranije Jasmina Konjević, direktorka Komunalnog stambenog preduzeća. - Na naše dugogodišnje insistiranje i uz pomoć zakupaca, dobili smo saglasnost od rukovodstva Opštine i rade se novi pravilnici koji bi podrazumevali subvencionisanje dela zakupa tezgi registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Želja nam je da se proizvođači vrate na pijacu jer ih imamo u zaleđu i na Luštici, kako zbog naših građana koji bi dobili kvalitetan proizvod tokom cele godine ali i zbog turizma - kaže Konjevićeva.

DUGO ČEKALA OBNOVU

U HERCEGNOVSKU pijacu, koja je formirana tridesetih godina prošlog veka, godinama nije mnogo ulagano. Stare i dotrajale tezge pokrivale su prelep kamen kojim je ovaj prostor popločan. Skrivale su kamenu plastiku na pojedinim fasadama, zatvarale lepu vizuru grada. S druge strane plenila je ona mediteranskom živošću, gužvom, žamorom, patinom koja će po svemu sudeći biti sačuvana u najlepšem obliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a