PODGORICA KRADE TUZIMA NOVAC: Revoltiran Nik Đeljošaj ponovo napada i optužuje rukovodstvo glavnog grada

I. D. S.

24. 10. 2020. u 08:25

ПОДГОРИЦА КРАДЕ ТУЗИМА НОВАЦ: Револтиран Ник Ђељошај поново напада и оптужује руководство главног града

Foto podgorica.me

PREDSEDNIK opštine Tuzi, Nik Đeljošaj ne prestaje sa optužbama na račun glavnog grada, a ovog puta tvrdi da ima više dokaza da uprava Podgorice, kako kaže, krade novac koji pripada opštini koju on vodi.

Sporne su uplate naknada za postavljanje električnih vodova na području opštine Tuzi koje su uplaćivane Opštini Podgorica. Nakon niza optužbi, oglasili su se iz Opštine Podgorice, i pozvali rukovodstvo u Tuzima da se "što pre urazume" navodeći da će o konačnoj granici i podeli imovine Tuzi i Podgorice biti odlučeno u arbitražnom postupku.

- Svakodnevno dobijamo dokaze, pa evo još jedan dokaz, kako glavni grad u saradnji sa ostalim institucijama, krade novac koji pripada opštini Tuzi. Nije ovo jedini primer, nego samo još jedan u nizu kao i kod ostalih kompanija gde je država vlasnik, a poznat je primer, slučaj "13. jul Plantaže" - napisao je Đeljošaj na "Fejsbuku".

Uz ove reči, objavio je i fotografiju na kojoj se vidi dopis CEDIS-a, gde se navodi da su godišnje naknade za postavljanje električnih vodova na teritoriji opštine Tuzi za 2019. i 2020. godinu uplaćene na račun glavnog grada, te da se za taj iznos mogu obratiti isključivo Podgorici. U dokumentu na slici se vidi i da je CEDIS odbio predlog Opštine Tuzi da bez predstavnika opštine Podgorice izračunaju dužinu električnih kablova na teritoriji tuške opštine, i predložio da se formira zajednička komisija koju će činiti predstavnici Podgorice, Tuzi i CEDIS-a, na osnovu čijeg izveštaja bi se donelo rešenje o isplati naknade ubuduće.

Nik Đeljošaj, Foto privatna arhiva

Đeljošaj je početkom meseca od premijera Duška Markovića tražio i da se novac opredeljen za rekonstrukciju puta Zatrijebač - Kučka korita preusmeri na njihov račun. Reč je o 400.000 evra koje je su, odlukom Vlade od 2. jula uplaćena na račun glavnog grada za potrebe rekonstrukcije puta od Zatrijepča do Korita. Kada su iz Tuzi problematizovali ovu odluku iz glavnog grada je saopšteno da je ugovor potpisan, ali da novac još nije prebačen na njihov račun.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)