MOLEBANU PRISUSTVOVAO KAO VERNIK: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Bojana Strunjaša

M. D.

16. 10. 2020. u 22:49

МОЛЕБАНУ ПРИСУСТВОВАО КАО ВЕРНИК: Тужилаштво одбацило кривичну пријаву против Бојана Струњаша

Foto: M. Drobnjak

OSNOVNO državno tužilaštvo u Pljevljima odbacilo je krivičnu prijavu protiv profesora Bojana Strunjaša koga je policija osumnjičila da je organizovao Moleban u Crkvi Svete Petke održanog 16. juna 2020. godine.

-Shodno članu 271, st. 2 Zakona o krivičnom postupku, obaveštavam Vas da je ova tužiteljka odbacila krivičnu prijavu Uprave policije CB Pljevlja od 16. juna 2020. godine podnetu protiv Vas, zbog krivičnog dela nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, iz člana 287 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi se u obaveštenju tužioca Sanje Golubović.

Strunjaš je na saslušanju, u junu ove godine, izjavio da on nije svešteno lice i da samim tim ne može zakazati niti održati moleban u Crkvi, već je istom prisustvovao isključivo kao vernik. Prilikom saslušanja Strunjaš je zahtevao da mu se zapisnik shodno Ustavu Crne Gore dostavi na srpskom jeziku, što je tužilac i ispunio.

Foto: M. Drobnjak

Profesor Bojan Strunjaš priveden je u pljevaljsku policiju i 20. avgusta ove godine. Tog dana, aktuelni predsednik Crne Gore, Milo Đukanović posetio je Pljevlja.

U momentu kada je Đukanović u pratnji obezbeđenja prolazio Ulicom kralja Petra, Strunjaš se nalazio u kafeteriji Hotela Pljevlja. Nakon tročasovnog zadržavanja u policiji, Strunjaš je pušten uz prekršajnu prijavu za neposedovanje lične karte u momentu privođenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)