KRIVOKAPIĆ O SPORNOM AKTU: Zakon o veroispovesti je donet bez dobre namere

Tanjug

10. 10. 2020. u 19:43

MANDATAR za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da je njegov lični stav da u donošenju Zakona o slobodi veroispovesti nije bilo dobre namere, pa da zato u celosti nije dobar.

КРИВОКАПИЋ О СПОРНОМ АКТУ: Закон о вероисповести је донет без добре намере

Novosti

"Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije”, rekao je Krivokapić večeras na TV Vijesti, a upitan da li je neophodna promena zakona u celini, dodao da treba dopustiti struci da nađe najbolje rešenje.

Krivokapić je rekao i da smatra da Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka.

On je najavio i da ima "čvrsto rešenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

"Ja nisam bunar želja", rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!