VERNICI I SEŠTENSTVO IZ LATINSKE AMERIKE: Uputili poruke ljubavi za ozdravljenje mitropolita Amfilohija

V. K.

15. 10. 2020. u 20:57

SVEŠTENICI i verni narod Eparhije buenosajreske i južno-centralnoameričke na čelu sa preosvećenim vladikom Kirilom (Bojovićem) uputili su poruku molitvene podrške i ljubavi visokopreosvećenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, koji se od 6. oktobra nalazi na lečenju od korona virusa u Kliničkom centru Crne Gore, saopštio je portal Mitropolije crnogorsko primorske.

ВЕРНИЦИ И СЕШТЕНСТВО ИЗ ЛАТИНСКЕ АМЕРИКЕ: Упутили поруке љубави за оздрављење митрополита Амфилохија

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Poruka na poseban način, kroz fotografije i natpise, pokazuje brigu i molitvene želje za oporavak Mitropolita Amfilohija, čijim blagoslovom i trudom je i osnovana Eparhija buenosajreska, formirana odlukom Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve 26. maja 2011. godine. Molitve za mitropolitov oporavak stižu iz svih krajeva ove Bogom spasavane Eparhije.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

-„Vaše Visokopreosveštenstvo Mitropolite Amfilohije, vaša duhovna deca Eparhije južno-centralnoameričke, koju ste vi osnovali, mole se za vaše zdravlje i ozdravljenje”, “Vaša duhovna deca iz Kostarike se mole za vaš oporavak”, “Bog da čuva našega Mitropolita Amfilohija”,”Dragi Mitropolite vaša duhovna deca iz Argentine šalju pozdrave i mole Boga za vaš brzi oporavak”, samo su neke od poruka privrženosti i ljubavi upućene Mitropolitu Amfilohiju. Od osnivanja ove Eparhije Mitropolit je bio njen episkop-administrator pa sve do 2018. godine kada je za prvog Episkopa buenosajreskog i južno-centralnoameričkog izabran vladika Kirilo. Trudom i posvećenošću Mitropolita Amfilohija, njegovim misionarenjem, koje je nastavio vladika Kirilo, na blagoslovenim prostorima Južne i Centralne Amerike nastavlja se delo Svetih apostola Hristovih, grade se pravoslavne crkve i narod se u njima sabira. Otuda i ne čudi povezanost i bliskost koju verni ove Eparhije osećaju i pokazuju za svog duhovnog oca Mitropolita Amfilohija. Slike govore više od reči, zaključuju u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)