SASTANAK MANDIĆA I URBANA: "Građani Crne Gore su se svojim glasovima opredelili na koji način treba da ih neko zastupa i predstavlja"

V.K.

05. 10. 2020. u 16:07

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije, Andrija Mandić primio je ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Karela Urbana, i na sastanku mu predočio da nažalost, u Crnoj Gori postoje neki političari, koji veruju da je najbolje da se Vlada ove zemlje sastavlja u ambasadama velikih država.

САСТАНАК МАНДИЋА И УРБАНА: Грађани Црне Горе су се својим гласовима определили на који начин треба да их неко заступа и представља

Foto: Nova srpska demokratija

- Neki bi voleli da im kompletan spisak članova Vlade, uruče tamo, verujući da je to najpraktičniji način za vršenje vlasti. Nova srpska demokratija i Demokratski front  smatraju da buduću vlast imaju pravo da konstituišu samo legitimni predstavnici naroda i da niko izvan njih tim poslom ne treba da se bavi.

- Građani Crne Gore su se svojim glasovima opredelili na koji način treba da ih neko zastupa i predstavlja. Glasali su za ovdašnje političke predstavnike, a ne za bilo koga iz stranih ambasada. Poštujući sebe, poštujemo i druge. Ambasador se složio sa tim, objašnjavajući i da njima, u Češkoj, niko sa strane ne sastavlja Vladu niti pravi bilo kakve političke izbore, nego to rade njihovi građani i izabrani predstavnici građana.  Zaključili su da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova, kao rezultat korupcionaškog delovanja prethodne vlasti, kako u polju ekonomije, tako i u polju vladavine prava i borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom - ističe se u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024