PEDIJATAR POZITIVAN NA KORONU: Dezinfekcija pljevaljske bolnice izazvala zabrinutost kod građana

M.D.

02. 10. 2020. u 00:39

TOKOM četvrtka špekulisalo se da je, zbog korona virusa, zatvoreno Dečije odelenje, Opšte bolnice u Pljevljima.

ПЕДИЈАТАР ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Дезинфекција пљеваљске болнице изазвала забринутост код грађана

Foto M.Drobnjak

Direktor ove zdrastvene ustanove Eduard Lalović, demantovao je te navode  tvrdeći da je tokom dana na Dečijem odelenju vršena potpuna dezinfekcija i da su iskoristili za to priliku kada na ovom odelenju nije bilo pacijenata.

 

Sa druge strane moglo se čuti špekulisalo se i  da je jedan pedijatar sa Dečijeg odeljenja, koji je dežurao na Internom odeljenju, donio koronu na Dečije odeljenje.

Međutim, Lalović je bio izričit da je iskorišćena situacija bez pacijenata za dezinfekciju Dečijeg odelenja.

-Iskoristili smo priliku da se izvrši detaljna dezinfekcija jer na odeljenju nema pacijenata, kazao je Lalović dodajući da će Dečije odeljenje već danas primiti pacijente.

On je potvrdio da je jedan od pidijatara sa Dečijeg odeljenja pozitivan na koronu virus ali je odbacio da je isti taj lekar boravio na Dečijem odeljenju i da je to razlog zatvaranja odeljenja.

-Na odeljenju postoji drugi pedijatar, kazao je Lalović  objašnjavajući da dezinfekcija nije rađena ni zbog početka nastave u školama, odnosno zbog straha da će se korona virus proširiti među učenicima.

Direktor pljevaljske bolnice Edurd Lalović je još jednom apelovao na građane da poštuju sve propisane  mere kako bi se širenje korona virusa zaustavilo.

-Prema današnjim podacima u pljevaljskoj bolnici se trenutno leči 20 pacijenata obolelih od korona virusa, kazao je Lalović.

On je dodao trenutno ima slobodnih mesta ali da se situacija stalno menja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo