IZAĐI POPE, OVO JE NAŠA DRŽAVA! Težak incident u Rožajama - DPS pristalice opkolile crkvu Ružicu i zastrašivale sveštenika sa porodicom

M. SEKULOVIĆ

01. 09. 2020. u 23:16

NAPAD na kolonu koja je slavila pobedu opozicije i otimanje srpske zastave u Podgorici, što je rezultiralo opštom tučom, a potom i perfidni pokušaji da se ''ispipa'' teren kako bi se preotela izborna pobeda opozicije, usijali su posleizbornu scenu u Crnoj Gori, uprkos pozivima Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori i liderima opozicije da se ne naseda na provokacije odlazećih vlasti, poput one o najavi skupa ''patriotskih organizacija'' za nedelju u Podgorici, gde će se ''braniti Crna Gora''.

ИЗАЂИ ПОПЕ, ОВО ЈЕ НАША ДРЖАВА! Тежак инцидент у Рожајама - ДПС присталице опколиле цркву Ружицу и застрашивале свештеника са породицом

Foto: Novosti

Podstaknuti očajničkim potezima vlasti kojoj je narod otkazao poverenje, na desetine Rožajaca propisno su se obrukale učestvujući u incidentu koji, uprkos ćutanju zvaničnika nije mogao da se sakrije.

Posedavši u stotinak automobila ''okićenih'' državnim zastavama Crne Gore, jednostavno su opkolili pravoslavnu svetinju, crkvu Ružicu, trubeće i uz arlauke i podvriskivanja pokušali da izazovu incidente, misleći da je mesni paroh, otac Slobodan Radojević u parohijskom domu sa porodicom.

-Izađi, pope! Ovo je Crna Gora, ovo je naša država, vrištali su histerično Rožajci, svedočio je Bojan Bulatović, o incidentu koji je trajao sat i po, i nije dobio tragične psoledice samo zahvaljujući povratku oca Slobodana u Rožaje i pozivu koji je uputio načelniku policije koji je odmah intervenisao, tako da je policija uspela da otera kukavice koje su pokušale da zastraše popadiju sa detetom, čineći tako svom narodu lošu uslugu i bacajući ljagu na njih, jer, nema dileme, pokazivati toliko mržnje prema svetinji i svešteniku naroda koji učestvuje sa nepunih šest odsto u broju stanovbnika u ovoj opštini, čijim zvaničnicima su puna usta tolerancije i ljubavi.

- Poštovani građani Rožaja, pozivam vas da se uzdržite od svakog oblika ponašanja koji bi mogao da naruši društvene odnose i međuverski sklad u našoj opštini. Rožaje je grad svih građana koji u njemu žive i koji će, nezavisno od društvenih okolnosti, ostati primer suživota i tolerantnog odnosa prema različitostima. Apelujem još jednom da u svakom momentu ostanete pribrani i da izbegnete okupljanja koja mogu da naruše javni red i mir.

Ovim nemuštim saopštenjem oglasio se u utorak uveče predsednik Opštine Rahman Husović, dok Uprava policije, koja zna da i za daleko blaže incidente, nije izdala saopštenje za javnost.

Očigledno, teror nad sveštenikom SPC i njegovom porodicom u Rožajama, što je u tom mestu zabeleženo više puta, podvodi se pod sitnice...



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!