BRNABIĆ: Srbija nije uticala na izbore u Crnoj Gori, ovo je pokušaj Đukanovićeve političke obmane

Novosti onlajn

01. 09. 2020. u 22:03

KAO predsednica Vlade Republike Srbije osećam obavezu da reagujem na stavove koje je o Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću izneo predsednik Crne Gore i DPS-a, jer je u pitanju pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke.

БРНАБИЋ: Србија није утицала на изборе у Црној Гори, ово је покушај Ђукановићеве политичке обмане

Tanjug

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i predsednika Vučića, i to svaki put, kao i toliko puta ranije, u negativnom kontekstu - rekla je premijerka Ana Brnabić.

- Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori. To je činjenica koju Đukanović ne može da spori. Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije, i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana.

- Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu. Posvećeni smo izgradnji stabilnog, povezanog i sigurnog Balkana. Upravo je to razlog zbog kojeg je predsednik Vučić pokrenuo incijativu „malog Šengena“ kako bi zemlje regiona ekonomski sarađivale u interesu svih građana. To je najbolja odbrana od svih politika i političara koji ne mogu da iskorače iz 90-ih godina prošlog veka. Odnos prema ovoj incijativi koju, nažalost, Crna Gora do danas nije prihvatila, jasno oslikava ko je posvećen pitanjima zajedničke budućnosti, a ko svoju političku poziciju gradi na problemima iz prošlosti.  

- Srbija spremno pruža ruku svakoj ideji koja će dovesti do poboljšanja životnog standarda, otvaranja novih radnih mesta, izgradnji izvesnije i sigurnije budućnosti za sve građane ovog našeg dela Evrope, u nadi da ćemo svi vrlo brzo postati članovi Evropske unije. To je ono što želim da poručim Đukanoviću, građanima Crne Gore i građanima Srbije - istakla je premijerka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)