ĐUKANOVIĆ PRIZNAO PORAZ! "Pobednik ima razloga da slavi" - Ovo je njegovo viđenje izbora, nove vlade, opozicije...

Novosti onlajn

01. 09. 2020. u 19:14

PREDSEDNIK Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da ga incidenti ne iznenađuju kao ni "necivilizacijski momenti" sa slavlja pobede tri do juče opozicione partije.

ЂУКАНОВИЋ ПРИЗНАО ПОРАЗ! Победник има разлога да слави - Ово је његово виђење избора, нове владе, опозиције...

Foto: D. Milovanović

On je u intervjuu za "Newsmax Adria" rekao da su u Crnoj Gori kao i u regionu suprotstavljena dva pristupa - prozapadni kurs sa jedne i nazadni nacionalistički sa druge strane koji je sada probuđen.

- Incidenti nisu nikog iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje uvek ima, ali to slavlje podrazumeva i civilizovan odnos prema drugim građanima i potrebi očuvanja stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć prisustvovali jednom izlivu netolerancije, agresije, primitivizma, pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle - rekao je Đukanović.

On je ocenio da je ne samo u Crnoj Gori već u regionu u celini još živa dva pogleda na budućnost regiona – jedan je onaj kojeg personifikuje dosadašnji sastav vlasti u Crnoj Gori, kao manje-više u svim državama regiona, koji budućnost vidi u evropskom sistemu vrednosti u evropskim i evroatlantskim integracijama.

- Nasuprot tome je kao što vidimo još uvijek vrlo živahan onaj nacionalizam iz 90-ih godina, koji je u novim okolnostima, zahvaljući novim podsticajima probuđen i koji sad pokušava da okrene točak istorije unatrag - rekao je on.

Na pitanje može li to, on je odgovorio da misli da ne može.

- Kada je u pitanju formiranje vlade, Đukanović je kazao "da ćemo uskoro  prisustvovati raspletu i da ćemo od onih koji će raspolagati 41 mandatom u paralmentu dobiti njihovu ponudu za formiranje vlade".

Na pitanje da li će to biti tri do sada opozicione koalicije on je odgovorio da postoje najave da će to biti ove tri opozicione koalcije, ali dosta su udaljeni njihovi programi i ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smene DPS.

Na pitanje da li će učestvovati u tome, on je dogovorio. 

- Ne, zašto bi učestvovali. Ja sam tu gde sam, vrlo čvrsto uveren u ispravnost svojih politčkih stanovništva - kazao je Đukanović.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

POSLE PRIČA DA JU JE ARKAN DONEO SA RATIŠTA: Tajna Cecine ogrlice - oglasila se VLASNICA nakon više od 20 godina