KAKO SU BERANCI UBILI ILUZIJE DPS: U paramparčad razbijen Milo Đukanović

M. SEKULOVIĆ

02. 09. 2020. u 08:15

BERANCI su u nedelju u paramparčad razbili iluzije vrha DPS, ali i države, da će partije okupljene oko Đukanovićeve stranke uspeti da pretnjama i obećanjima slome želju slobodara da konačno bude izabrana vlast na osnovu većinski izražene volje građana. U opoziciju su tako poslali ne samo režim, nego "perjanice" DPS, koje su kao koordinatori Đukanovićeve partije vodili "terenski rad" u njihovom gradu.

КАКО СУ БЕРАНЦИ УБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ДПС: У парампарчад разбијен Мило Ђукановић

Novosti

Ministar vojni Predrag Bošković, na političkom terenu u Beranama debelo je "proklizao". Njega, inače prati prokletstvo izbornih poraza DPS i njenih koordinatora u gradu na obalama Lima. Naime, Bošković je nekoliko meseci praktično "stanovao" u Beranama, upravljajući političkim radom i u Andrijevici, gde je DPS takođe doživela fijasko izgubivši lokalnu vlast u ovoj opštini posle punih devet godina, a u ovom mestu ubedljivo je poražena i na glasanju za parlament.

- Zahvaljujući Boškoviću "rešeno" je pitanje ogromne nezaposlenosti u Andrijevici. Ko zna koliko ljudi je "dobilo posao" u kasarni u našem mestu. Problem je samo u tome što još nije počela njena gradnja - smeju se u koaliciji "Za budućnost Andrijevice", koja će sa odbornicima koalicije "Mir je naša nacija" biti nova vlast u varošici ispod Komova.

BAHATOST

KOLIKO se Bošković trudio da podeli Berance svedoče njegove izjave povodom "četničkih grafita" na kućama uglednih Beranaca islamske veroispovesti, što je javnost odmah pročitala. Povodom tog "napada na muslimane", Bošković je posetio uglednog Beranca, imama Rahima Muratovića, a koliko je bahatost odlazećeg ministra bila bez granica svedoče i fotografije o parkiranju njegovog i džipa iz pratnje, pred sedištem DPS u centru Berana.

Bošković, koji je žario i palio zahvaljujući režimskim medijima u Crnoj Gori, ali i botovima na društvenim mrežama, doduše, samo je jedan od Milovih aduta koji su doživeli izborne poraze u Beranama. Ovde nisu prošle ni verbalne egizibicije decenijskog ideologa DPS Svetozara Marovića u stilu "prvi nikada ne može biti drugi, zato što je prvi, niti drugi može biti ispred prvog". On je sa svojom partijom poražen na lokalnim izborima 2014. godine. U vreme koordiniranja Marovića, Đukanović je ubedljivo na predsedničkim izborima u Beranama poražen od Miodraga Lekića.

U kampanju za lokalne izbore 2018. u Beranama neposredno je bio uključen i premijer Duško Marković, koji je stigao u mnoge domove Beranaca, ali, nije vredelo. Privatne veze i prijateljstva na dan izbora ostali su po strani, što se sada desilo i Boškoviću. Uprkos "zaposlenjima" i obećanjima koja je prosuo po Beranama - narod nije poverovao čoveku koji je izgnan iz SPC i oduzeto mu je najveće crkveno priznanje Orden svetog Save, zbog svega što je uradio protiv jedine kanonske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, njenih vernika i građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)