KRIVOKAPIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: Nerede prave oni kojima to odgovara, ostanite kući, ulica nikom nije dobro donela

Novosti online

01. 09. 2020. u 10:30

LIDER "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, gostujući u „Bojama jutra“ na televiziji Vijesti, rekao je da ono što se sinoć desilo u Podgorici ne treba da služi na čast nikome, da opozicija ne želi podele i da pruža ruku pomirenja svima.

КРИВОКАПИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Нереде праве они којима то одговара, останите кући, улица ником није добро донела

Foto: D. Milovanović

Pozvao je građane da pobedu slave kući, te da ulica nikom nije dobro donela.

-Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo-istakao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da on nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, da to ima policija.

-Ja kao i svaki drugi građanim dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni-istakao je Krivokapić.

Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, da svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

Foto: D. Milovanović

 

-Svi tvrde da je u Nikšiću bila u pitanju petarda. Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletela kolima u ljude. Ne možemo mržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se delimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi-istakao je Krivokapić.

-Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da nam se desi. Nema niko da se plaši da će Crna Gora nestati- kazao je Krivokapić u jutarnjem programu TV Vijesti.

On je dodao da Crna Gora ne može biti ni pod Srbijom ili Rusijom, ali da ne može da kaže da neće sarađvati sa svima.

Krivokapić je rekao da niko u Crnoj Gori ne sme i ne treba da bude ugrožen, pogotovo naše manjine koje su naši rođaci i komšije.

-Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava Udbom da dođe do poboljašanje rezultata što je nemoguće. Naša pobjeda je čista kao suza-istakao je Krivokapić.

Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na „odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom Trgu u Podgorici“ Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

-Ja sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Ovo nije vrijeme da se dijelimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana Udba-naglasio je Krivokapić.

Foto: D. Milovanović

 

Krivokapić smatra da ono što najviše nedostaje Crnoj Gori je nedostatak tolerancije.

-Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da se desi. Crna Gora ne može da pude pod Srbijom ili Rusijom, a to ne znači da nećemo da sarađivati sa svima. Nećemo praviti podele po bilo kojoj osnovi-istakao je Krivokapić.

-Želimo da napravimo najbolje za Crnu Goru. Odlučili smo da napravimo 4 principa koja su prihvatljiva za sve i da to bude polazište za povjerenje. Nadama se da će manjinske partije shvatiti da mi želimo dobro svima. Moramo da gledamo u budućnost-rekao je Krivokapić.

Istakao je da se nada da ćemo oko 25.septembra imati sve institucije koje će nova vlast da drži.

Podsetimo, nekoliko osoba povređeno je u City kvartu, u obračunu pristalica DPS-a i opozicionih koalicija, u kom su letele i kamenice.

Navodno, pristalice odlazeće vlasti slavile su u lokalu Štrafta, pevali su crnogorske pesme, uzvikivali "E viva" i napravili bakljadu. U tom trenutku naišla je kolona pristalica opozicije, nakon čega je počeo incident.

Policija je sprecila veći sukob, a zatim su patrolirali gradom, ulazili u kafiće i reatorane, tražili da se gosti raziđu, a lokali zatvore.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽIO JE ZA GOSPODARA CRNE GORE: Pamtiće se njegove reči sa Giškine sahrane - Ko je bio Brano Mićunović? (FOTO/VIDEO)